Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Германия се притесняват повече дали Бундестимът няма да отпадне още в груповата фаза, отколкото дали ще се разпадне правителството на Меркел

Да не се казваш Неймар тези дни по руските терени. Всеки срещнат те гледа с презрение и е готов да те заплюе в очите. Хората, които до вчера са те издигали на пиедестал, сега са готови да те убият с камъни. А какво толкова е виновен най-добрият футболист на Бразилия?

Да, не подаваше достатъчно и се движеше тромаво по терена. Само че на бразилците явно им беше по-лесно да си намерят конкретна жертва, за да излеят гнева си след равенството 1:1 с Швейцария на старта на световното, което беше прието като невиждан провал в Страната на кафето. Редно беше и другите суперзвезди на "селесао" да излязат под светлината на прожекторите и да поемат всеки своята част от отговорността за изпуснатата победа. Само че прехвалените играчи в жълти екипи предпочетоха да оставят Неймар да се пече на бавен огън.

Не са свикнали толкова рано да ги почват с псувните и гневните жестове.

И не само бразилците са в тежко положение. Германците дойдоха със самочувствието на отбор, който се готви да защити световната си титла. След мача с Мексико гордият двуглав орел приличаше на мокра кокошка, а вратарят Мануел Нойер призна, че в отбора са имали откровен разговор на висок глас.

Дано такъв са провели и аржентинците след безидейната им игра срещу здравите исландци. И там имаше кой да го отнесе заради чужди грешки. Феновете на "гаучосите" явно са на мнение, че Лионел Меси сам трябва да бие съперниците по пътя към световната титла. Само че Бълхата отдавна е доказал, че не се чувства комфортно в националния отбор и беше бледа сянка на това, което демонстрира в "Барселона".

На съвсем другия полюс беше вечният му враг Кристиано Роналдо, който изригна срещу Испания сякаш за да покаже слабостите в играта на иберийците. Въобще, след първия кръг в груповата фаза на мондиала няма да е пресилен изводът, че титаните са тежко ранени, а простосмъртните посягат към тяхното място на Олимп. Швейцарците играят страхотен футбол, демонстрирайки плодовете от дългогодишната усилена работа на тяхната федерация с детско-юношеските школи. Исландците също са готови да объркат сметките на големите, демонстрирайки изключителна организация на играта. Още по-добре изглежда тимът на Мексико, чиито футболисти сякаш имат по три бели дроба и тотално надтичаха германците.

И покрай цялото това боричкане на големите и малките Белгия е готова да използва своя шанс и да стигне чак до финала, а там каквото сабя покаже. "Червените дяволи" имат невероятни футболисти на почти всеки пост, а липсата на огромни очаквания налива гориво в резервоара на амбициите им. Англичаните също дойдоха в Русия, без да бият барабана, но невероятните им пропуски срещу Тунис сериозно притесняват техните привърженици.

Драмата на фаворитите обаче е триумф на неутралните фенове. Провалилите се при първото изпитание повече нямат право на грешки, което обещава изключително зрелищни следващи мачове.

Още четете:

Любимец на наркокартелите обра овациите на мондиала

Аржентина се сгромоляса! Лионел Меси просто бе обезвреден от хърватите