Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

39-годишен рецидивист влиза за пореден път в затвора, след като чу 21-вата си присъда от Варненския окръжен съд. Димитър И. влиза зад решетките за 2 години и половина за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив.

"Отличникът" заживял във Варна преди четири години. Правел татуировки и бил добре познат на органите на реда заради честите си срещи с тях. На 15 септември 2017 г. той успял да обере пиян мъж. Взел му мъжката чантичка с мобилен телефон, СИМ-карта и 1800 лева. Според съдебно-оценителната експертиза отнетото със сила е на стойност 2075 лева. Веднага след като извършил грабежа, мъжът изхвърлил чантата, като задържал мобилния телефон и личната карта на ограбения варненец. По-късно продал на неустановено по делото лице мобилното устройство.

След разкриването и уличаването му като извършител на грабежа, намерил и върнал телефона и личната карта на жертвата, като телефонът бил със счупен дисплей. Според заключението на назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият страда от синдром на зависимост към алкохол и е пристрастен към наркотици.