Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на Благоевград Атанас Камбитов разговарят по време на срещата си вчера.  СНИМКА: АВТОРКАТА
Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на Благоевград Атанас Камбитов разговарят по време на срещата си вчера. СНИМКА: АВТОРКАТА

Цветанов: Почти на 100% сме готови с кандидатите си за местните избори догодина

БСП ще бъде изненадана от кандидатурите за кметове на ГЕРБ за изборите през есента на 2019 г. Това предупреждение към опозицията отправи вчера в Благоевград лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. От думите му стана ясно, че част от червените кметове се преориентират към ГЕРБ.

“За голяма радост много от техните кметове, които имат много мандати, вече виждат, че БСП не е партията, за която са смятали, че трябва да ги представлява, и няма да работят повече за БСП. От всичко, което ние правим, се вижда коя е партията, която наистина може да отговори на очакванията на хората. Ние сме диалогични и ценим качествата на кадрите, които действително имат потенциал да подпомогнат съответните кметове при взимането на важни решения”, заяви Цветанов. Той даде пример с бившия кмет на Благоевград Лазар Причкапов.

Според запознати Любка Александрова, кмет на Левски, и Донка Михайлова, кмет на Троян, са червените, които можело да признаят ГЕРБ. За социалистите това е поредната интрига на управляващите.

“Той е направил много за града и смятам, че управлението трябва да бъде винаги в контакт с него, за да каже той какво е направил преди 30 г., когато Благоевград се променяше основно, и все пак да се види къде са допускани слабости, за да можем да решаваме тези проблеми заедно”, допълни Цветанов.

Управляващите са почти на 100% готови със своите кандидати за кметове, обяви още зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов посочи сегашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов като безспорен кандидат за трети мандат.

“Опозицията

няма сериозни

аргументи за вот

на недоверие

срещу правителството. От 10 дни слушам, че ще искат вот за сигурността. А това е тема, по която трябва да има пълно съгласие между всички политически сили. В началото на европредседателството внесоха вот на недоверие, сега, в края, пак са решили да го направят”, коментира още Цветанов.

“В последните дни

отчитаме нулев

бежански натиск

В следващия програмен период ще има възможност да се кандидатства за повече средства за охрана на границата ни”, допълни той.

Цветанов коментира и предложението на Валери Симеонов за мерки срещу шума в курортите. Според лидера на депутатите на ГЕРБ тези решения трябвало да вземат местните власти. “Когато аз отивам на почивка, избирам по-спокойните места. Когато голямата и средната ми дъщери избират място - предпочитат Слънчев бряг. Така че трябва да има места и за развлечение на младите, и за почика на по-възрастните”, допълни Цветанов.