Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Идиотски обяснения с бурята, която наводнила метро, подлези, станции и т.н. Не било възможно да се приема и предава сигнал по БНТ? Сериозно?!

Този дъжд не е нищо рекордно или необичайно. Второ, метростанциите се наводняват не заради дъжд, а заради тъпи проекти - неадвекватни отвеждащи и отводнителни капацитети на кота нула и на междинни коти и още по-нескопосано изпълнение, Едни пари вместо да се вложат се крадат..

Попаднах в капана, поради моя лоша преценка и мога да ви кажа, цитираните по-горе гафове са нищо в сравнение с тротоарите на София при подобен дъжд. В съчетание с локвите по улици с неустановими за шофьорите дупки, които раждат мощни плискащи вълни, тези тротоари са крещящ символ на мизерията на града - няма хомогенни настилки, няма наклони, няма бюрдюри, няма отводнителни канали.

На времето минахме курсове за разминиране на минно поле, но си мисля, че там имаше някаква логика, локвите на тротоара нямат никаква. И централните медии се правят на ударени. Много бил дъжда. Имало буря.

Не думайте. Други години изобщо не е имало бури, никога толкова дъжд. Толкова са патетични в страха и паниката да се оправдаят за корупцията, която обяснява всичко.

*От фейсбук