Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката на pixabay е илюстративна
Снимката на pixabay е илюстративна

Заради пламнала война за куче ломските Бони и Клайд стигнали до грабеж. Криминално проявеният Е. А. от Лом и жената, с която живеел на семейни начала, придружени от свой авер нахлули в дома на бившия полицай Явор и отвлекли кучето му. Екшънът се разиграл на 17 юни около 19.15 часа. Домакинът не могъл да окаже съпротива. Тарторът на нападателите извил ръцете му и хванал за гушата домакина и започнал да го заплашва. През това време жената извела от дома кучето на стопанина белгийска овчарка на година и половина. Те обяснили, че кучето е собственост на техен враг, който им дължи пари и така си връща борча. След това и тримата изчезнали с домашния му любимец.

По-късно потърпевшият сигнализирал в полицията за случилото се. Той познавал нападателите си и съобщил имената им на полицията. По негови сведения това са 48-годишният Е.А. от Лом, живеещата с него на семейни начала В.И. на 28 години от Перник и 48-годишният К.К. от София.

Служителите на група за охрана на обществения ред бързо влезли по следите им и около 22 часа същата вечер Е.А. и В.И. са заловени в дома им и са доведени в районното полицейско управление. Кучето обаче не е намерено. Бандитите го укрили и отказват да посочат на ченгетата и собственика местонахождението му.

По случая е образувано досъдебно производство. Е.А. е задържан за срок от 24 часа. Той е криминално проявен и осъждан за кражби на коли и участие в трафик на хора.