Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката и синът ще се простят с алпиниста под Шиша Пангма

Миналия месец в “24 часа” излезе материал за Радослава Ненова, жената на Боян Петров, който две седмици по-рано беше изчезнал при изкачване на хималайския осемхилядник Шиша Пангма.

На 1-а страница той бе отправен с черно-бяла снимка на двамата в близък план, оцветена с една яркочервена роза.

Боян и Радослава изглеждаха на нея по-млади и някак непознати. Което се оказа истина - когато е направена снимката, а тя е част от цяла фотосесия, те са наистина много по-млади и съвсем неизвестни. А синът им Явор е все още в корема на майка си, макар вече да напира да излезе.

“Честно да си призная, не си спомням точно по какъв повод беше направена фотосесията. Аз по онова време, или малко по-рано, ходех на стаж в “24 часа”.

Тогава се бях запалила по фотографията, точно след завършването на софийския “Артколеж”. И Данчо (Йордан Симеонов, дългогодишен фоторепортер в “24 часа” - б. р.) търсеше за нещо бременна жена за серия снимки. Аз се съгласих и така. Всъщност бях забравила за това”, сподели Радослава пред “24 часа”, помолена да коментира снимките.

Иначе в момента тя се занимава главно с въвеждане на ред във всичко, което оставила на заден план по време на операцията по издирването на Боян. Останалите задачи са отложени за по-нататък, но не са забравени. Една от най-важните е пътуването до подножието на Шиша Пангма заедно с Явор. Да се простят с Боян и да продължат напред. Заедно.