Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Роби Уилямс показва неприличния жест. Кадър от тв екрана
Роби Уилямс показва неприличния жест. Кадър от тв екрана

"Роби Уилямс показал среден пръст по телевизията. Не се заяждам, ама е закъснял подражател, ние това го минахме зимата още..." Това написа програмният директор на БНТ Емил Кошлуков в профила си във Фейсбук.

През февруари т.г.  самият Кошлуков показа неприличния жест по време на тв предаване на живо при разговор с еколози. По-късно той поднесе своите извинения.

“Нямам никакво оправдание. Дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Той беше провокиран от подобни жестове, придружени с обиди срещу мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава”, заяви Кошлуков.

“И като дисидент, и като политически затворник, и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Съжалявам за това, което стана. Няма да се повтори повече”, обеща Кошлуков. Но добави, че ако пак атакуват журналист, отново ще реагира, но по-възпитано.

“В моя светоглед има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми - полицай, лекар, учител и журналист”, обясни той. “Помня времето, в което нямаше свободно слово и демокрация. Така че всеки, който нападне журналист, посегне на полицай, който си позволи да бие учител и лекар - реагирам първосигнално”, каза Кошлуков.

Въпреки извиненията на Кошлуков, Съветът за електронни медии глоби БНТ с 3000 лв. заради неприличния му  жест, с който водещият на “Още от деня" нарушил добрите нрави и съответно закона за радиото и телевизията.