Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Украинецът Игор Труховский остава в ареста. Снимка:Елена Фотева
Украинецът Игор Труховский остава в ареста. Снимка:Елена Фотева

Игор Труховский остава в ареста, решиха окръжни магситрати от Бургас

Две различни версии за изпития от него алкохол е лансирал украинският тираджия Игор Труховский, който на 11 юни връхлетя върху бус с две семейства и уби шофьора.

Това разкри пред "24 часа" служебният му защитник адвокат Камен Кънев.

"Пред следствието шофьорът е казал, че е пил непосредствено след катастрофата, понеже бил в шок. Днес  в съда заяви, че е пил  и предната вечер. Не помнел колко точно , понеже имал две бутилки водка от 1 литър и от 700 грама. Тази от 700 грама изпил, но не може да си спомни дали е пил и от другата", разказа адв. Кънев.

Веднага след катастрофата стана ясно, че тираджията е шофирал с 2,81 промила алкохол в кръвта.  Осем часа след катастрофата химическият анализ на кръвта му е установил 1,59 промила алкохол, казаха от държавното обвинение.

От там обясниха пред наш репортер, че е назначена експертиза, която по метода Витмарк да определи точното количество алкохол в кръвта на обвиняемия непосредствено преди катастрофата.

Окръжната прокуратура в Бургас поиска, а съдът постанови постоянен арест за украинеца.Сред мотивите на магистратите са, че Игор няма постоянен адрес у нас и може да се укрие.

Той е обвинен в тежко престъпление , за което законът предвижда от 3 до 15 г. лишаване от свобода.

 Тираджията влязъл в България от Румъния през ГКПП Силистра на 9 юни. Престоял в Шумен до 11-ти юни, където разтоварил и около 13 ч. тръгнал празен от Шумен за Гърция, за да бъде натоварен отново.

Навлизайки в остър десен завой в Ришкия проход пияният украинец изгубил управление над тежката машина, навлязъл в насрещната лента и блъснал микробус "Мерцедес Вито". От удара мерцедесът е избутан извън платното в крайпътния банкет.

На място издъхнал 40-годишният водач на буса Ниази И. от руенското село Планиница, а в болницата в Шумен са откарани 39-годишната му съпруга, двамата им сина на 12 и 5 г., братът на загиналия на 35 г., неговата жена и 9-месечното им бебе. В буса пътувал и 38-годишен мъж от Планиница, който се отръвал без серизони наранявания.

Семействата на двамата братя пристигнали в България преди по-малко от седмица, за да нагледат болната си баба. Във фаталния 11 юни тръгнали на разходка към Шумен.

Загиналият Ниази бе погребан в Турция, където живеел още от 1989 г., повечето му роднини също били там.