Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тавана в една от стаите в наскоро ремонтирана детска градина във Варна падна върху три деца. Децата са леко пострадали. Веднага им е оказана помощ. Детската градина бе открита миналата година, след основен ремонт, който струваше 1 047 000 лв.

Инцидентът станал във вторник, около 16 часа следобед в помещение на втория етаж на детска градина "Мир" в морската столица. Децата от трета група били станали от сън и учителката им четяла приказка. Изведнъж огромно парче - около 2 кв.м. се откъртило и паднало с трясък. Парчета от тавана ранили две момиченца и едно момченце, които са леки охлузвания по гръвичките, ръцете и краката.

"Трите деца веднага бяха отведени при медицинската сестра, а останалите бяха изведени от сградата, а днес вече са преместени в друго помешение, където ще останат докато приключи ремонта", каза директорът на градината Елена Иванова. Тя допълни, че трите пострадали деца днес отново са били на градина.

Управителят на строителната фирма, извършила ремонта - Мартин Станев, обясни, че строителните дейности са извършени по всички изисквания и стандарти и според него причината за инцидента е слягането на сградата. Той допълни, че фирмата ще премахне всички тавани, които са правени по тази технология изцяло за сметка на фирмата.

Родители на деца от градината са притеснени, че инцидентът може да се повтори в друго помещение. Те искат първо цялата сграда да бъде инспектирана от експертни служби, които да гарантират сигурността на децата им. От ощинската администация заявиха категорично, че по случая е образувана проверка и виновните ще понесат своята отговорност.