Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предпремиера на книгата пред военни и разузнавачи Началник-ректорът на Военна академия ген. Груди Ангелов дискутира с автора на книгата Петя Минкова неизвестните до момента операции на Ким Филби. СНИМКА: Димитър Кьосемарлиев

 95 минути специалисти по сигурността дискутираха новите факти за аса в шпионажа

На 11 юни във Военна академия беше представена книгата на Петя Минкова "Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд". Авторката се впуска в международно разследване, продължило повече от 4 години, преглеждайки над 700 стр. документи в Британския национален архив.

На предпремиерата във Военната академия присъстваха едни от най-добрите експерти по сигурност, сред които началник-ректорът на Военна академията ген. Груди Ангелов, много генерали,

дипломати, разузнавачи, военни

Сред гостите бяха шефът на Европейския институт за стратегически анализи Бранимир Ботев, директорът на Националния център за суперкомпютърни приложения проф. Стоян Марков и др.

"Попитах автора защо държи предпремиерата да е именно във Военната академия - разказа на представянето директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Любомир Денов. - Тя ми каза, че това е институцията, която подготвя най-добрите експерти по сигурност."

По думите му от известно време той слушал, че

книгата е уникална,

но има колебания.

"Сега смятам, че тя не само е уникална, но и приносна - категоричен е Денов. - Защото за първи път са извадени сведения за личност, която е световноизвестна - шпионин номер едно, разузнавача на века. Благодарение на Петя ние ще видим друг образ на Ким Филби."

Коментара ()

Вашият коментар