Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Назрява голям скандал в артистичните среди, след като сина на Кольо Карамфилов - Росен, съобщи в социалната мрежа фейсбук, че е разкрил сделка с фалшификати на покойния художник. Наследникът на известния авангардист твърди, че четири платна, които не са дело на баща му, са продадени от Владимир Радулов Шишков - близък приятел на Кольо Карамфилов. За съществуването на тези творби Росен научава, след като му се обажда тяхната купувачка Юлия Константинова. Пред "168 часа" той каза, че по негова информация четирите картини са продадени за 4 000 лв. и един дигитален фотоапарат.

"Юлия Константинова ми каза, че има съмнение, че тези платна са фалшиви. - обяснява пред "168 часа" Карамфилов. - Така се разбрахме да ми ги изпрати по месинджър и щом ги видях веднага разбрах, че не са на баща ми. Просто много ясно се вижда, че това не е негово изпълнение. Оказа се, че и други художници са ги видели и заедно в ступор установихме, че това са фалшификати."

Експерти близки до семейството потвърждават, че тези творби не са дело на художника и в тях липсва неговия стил.

"Моята реална цена не е да набеждавам Владимир Шишков като създател на тези картини. - коментира младият поет. - Единственото, което се знае е, че той ги е препродавал. Кой ги е направил е друг въпрос? Мълчанието обаче е белег за вина. Ако ли не, ако е само посредник, нека да каже кой е авторът на тези фалшификати. Шишков беше близък приятел на баща ми последните години, макар че се скараха накрая. Възнамерявам да си потърся правата по етапния ред. Ще направя всичко необходимо, за да докажа, че тези картини не са дело на баща ми. "

Четете още:

Марио Панчев към приятел, който отишъл при него веднага след престрелката: Аз убих Пелов, запали свещ за мое здраве

Матурите се променят, но спокойно - кошмарът продължава