Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Дюлгеров, заснет с наведена глава в съдебната зала.  СНИМКА: “24 ЧАСА”
Петко Дюлгеров, заснет с наведена глава в съдебната зала. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Бившият кмет на столичния район “Младост” Петко Дюлгеров, който е обвинен по дело за корупция заедно с Десислава Иванчева, е прибрал дела си от 14 хил. евро подкуп, след като се усамотил в мъжката тоалетна на заведение на ъгъла на столичните ул. “Раковски” и “Гурко”, разказаха запознати с разследването.

На 17 април т.г. там Дюлгеров се срещнал с предприемача Александър Ваклин, който му дал общо 70 хил. евро подкуп за Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, за да му придвижат преписка. Според обвинението тримата поискали общо 500 хил. евро от бизнесмена.

Защитата на Дюлгеров обжалва ареста му. Вчера тя поиска апелативният спецсъд да го пусне на свобода, тъй като му предстои трансплантация на роговица. Имало опасност, ако операцията се забави, Дюлгеров да ослепее. “Позволете му да продължи да вижда света, жена си и децата си, да бъде пълноценен гражданин”, пледира адвокат Марияна Тодорова.

Прокурор Емилия Станинска не се съгласи. В обясненията на Дюлгеров пишело, че той е взел 14 хил. евро, за да може с част от тях да спонсорира тв предаване. С другата щял да оперира окото си. Тричленният съдебен състав с председател Галя Георгиева отказа да пусне Дюлгеров. Магистратите се позоваха на медицинска експертиза, в която се сочи, че операцията на Дюлгеров не е спешна и заболяването няма да се усложни, ако той е в ареста. Според съда има доказателства, които уличават Дюлгеров в престъплението и те не са свързани само с обясненията му. По дланите на бившия кмет имало следи от веществото, с което били белязани парите от подкупа.