Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Кадър: Фейсбук
Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

"Необходими са около 300 милиона повече на година. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отиде на работа и да си продължава дейността", заяви премиерът Бойко Борисов за оставката на социалния министър.

"Една госпожа по Нова тв говори сутринта и се смееше и не знаеше какво казва", каза още той.

"Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", допълни той. "Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?", запита премиерът.

"Не мога да разбера, аз видях тази жена - едната по БНТ каза "не знам защо сменят министърът, след като няма да има от утре палаткови лагери". Чудесно! Министърът остава. Връщаме една стъпка назад, възложил съм му днес да ги събере всичките, да види действително ли става въпрос за повече пари", каза още Борисов.

"Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни", добави той.

"Ето оставям един комуникационен канал, ако може да се постигне съгласие - прекрасно. Ето сега продължете да работите и решете въпроса. Вчера го попитах как ще се справи със ситуацията, а той ми каза, че трябват 300 милиона. Госпожа Манолова каза, че не трябват повече пари", заяви премиерът. 

"Ще вземем от учителите, от армията, или от МВР, ако се окаже, че трябват още пари. Затова ние казахме - двойното увеличение на учителските заплати върви. Всички сме добронамерени да се реши въпросът", добави той.

"Всеки, който иска пари - финансовият министър му е виновен. Парите и бюджетът са едни. Защо преди 2 години не са вдигнали те тогава, колкото ние от 2016 година направихме. Единственото, което желая, е тези хора с увреждания да седнат с Бисер Петков, да ми предложат нещо - целта ми е това - да са спокойни, не да тормозя нито тях, нито Бисер Петков", завърши Борисов.