Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Христов в съда. На няколко пъти той изрази съжаление за стореното. Снимка:Елена Фотева
Кирил Христов в съда. На няколко пъти той изрази съжаление за стореното. Снимка:Елена Фотева

"Мислех, че патронът е гумен. Винаги слагам отпред в пистолета гумени патрони, а отзад бойни, за самозащита.Когато тръгнах да ги изпратя /готвачът Никола Колев и бизнесменът Пламен Кпочев-б.р./, взех пистолета да го прибера. Той няма предпазител, фабрично е така.  Показах на шофьора на Копчев пистолета и той тогава се е презаредил. Удари ми се ръката в колоната на вратата на колата".

Така  подсъдимият Кирил Христов-Принца обясни инцидента от преди 2 г., при който  застреля готвача си Никола Колев от Несебър.

Днес в Бургаския окръжен съд бяха разпитани важни свидетели, между които и очевидецът Пламен Копчев. Той обясни пред магистратите, че когато главата на готвача клюмнала, помислил, че е получил инфаркт.

Той и Кирил Христов изкарали безжизненото тяло  от джипа на Копчев, Принца опитал да му направи изкуствено дишане.

"Пламен каза, че е получил инфаркт. Аз бях в стрес. Затова не се обадих в Бърза помощ, прилоша ми", каза подсъдимият.

Той разказа, че се познавал с жертвата от 17 г., уважавал го и много разчитал на него в ресторанта и хотела си в Несебър.

"Кольо ми беше всичко там. Съжалявам много, не съм го искал", заяви пред съда Крил Христов, обвинен в умишлено убийство.

Във фаталния 17 април, 2016 г. Кирил и Кольо отишли в заведението "Таляна" между Несебър и Равда. Заведението не работело, но изкарали маса за двамата гости. После се разделили, а Кирил повикал авера си Пламен Копчев.

Двамата започнали да се черпят в ресторанта на подсъдимия "Принц Кирил" в Стария Несебър. Готовачът Кольо идвал на тяхната маса, а междувременно подпийналият Кирил стрелял на няколко пъти с пистолета си по кашпите на заведението.

Фаталният инцидент станал когато гостите на Принца решили да си тръгват. Копчев обещал да закара готвача до дома му. Когато Кольо седнал на задната седалка на джипа Кирил Принца се навел към него и в този момент е възпроизведен изстрел. Куршумът пронизал готвача в сърцето и той издъхнал след минути.