Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Установени са 3 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и 3-ма – след употреба на наркотични вещества

Едноседмичната акция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция /TISPOL/ е проведена на територията на страната ни и на всички страни членки на ЕС в дните от 4 до 10 юни. В хода на операцията в област Монтана са извършени проверки на 423 водачи. Установени са 6-ма нарушители - 3 –ма шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и 3-ма – след употреба на наркотични вещества. Девет водачи са шофирали без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

В хода на операцията са връчени 21 електронни фиша на водачи на МПС и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби. По време на акцията са разкрити 2 криминални престъпления, едно престъпление, свързано с наркотични вещества и е установено лице, обявено за общодържавно издирване.

В седмицата от 04 до 10 юни при изпълнение на контролната си дейност пътните полицаи са установили и 423 нарушения на водачи на МПС. Съставени са 158 акта и 253 фиша. Установени са 13 нарушения на пешеходци. На основание чл.171, т. 2а от ЗДвП. е прекратена регистрацията на 9 МПС. Регистрирано е едно тежко ПТП, с 2-ма ранени граждани.