Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вътрешният министър Валентин Радев Снимки: Елена Фотева
Вътрешният министър Валентин Радев Снимки: Елена Фотева

Бяхме на крачка да заловим избягалия затворник Пелов, но ни изпревариха. Така става понякога, каза преди минути в Бургас министърът на МВР Валентин Радев.

Той съобщи, че в полицията в Ботевград започва проверка и след анализ на ситуацията ще стане ясно дали ще уволнения и наказания за това, че близо 2 месеца Пелов и Радослав Колев са се укривали в блок в Ботевград.

Секретарят на МВР Младен Маринов сподели, че приема всички критики, които се отправят към работата на Министерството за случая от хора, които вече са извън системата на МВР, но уточни, че е най-лесно да се критикува, след което каза че изцяло застава зад своите служители.

На въпрос дали полицията в Ботевград е реагирала навреме по получен сигнал, че Пелов се е укривал в кошара край ботевградско село, секретарят на МВР каза, че този сигнал е бил проверен като е използван дори хеликоптер с камери за нощно виждане.

Министър Радев добави, че сигнал за Пелов е подавал дори депутатът Явор Нотев, който е от Ботевград и по този сигнал също е работено.

"Ще има яснота по този случай след анализа. Аз вече знам много неща, не всички е така, както изглежда на повърхността", добави още министър Радев. По-късно днес той ще представи законопроекта за Движение по пътищата пред неправителствени организации и различни институции в Бургас.

Валентин Радев и Екатерина Захариева
Валентин Радев и Екатерина Захариева