Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С баскетболна топка в ръка и по анцунг се разхождал вечер из родния си Ботевград издирваният беглец от правосъдието Владимир Пелов, научи "168 часа". Мъжът бил дегизиран като тийнейджър. Получавало му се добре и благодарение на това, че след бягството от Софийския затвор на 3 април свалил няколко килограма. 

Пелов бе убит на 5 юни от Марио Панчев - Дебелия, който в миналото бил негов много близък приятел. В един момент обаче отношенията помежду им се развалили и те станали врагове. От дълго време Пелов, който бе обявен за издирване с червена бюлетина, искал да разчисти сметките си с Дебелия. Според запознати причината за това била финансова неуредица и отмъщение на Владимир заради дадени от Марио показания срещу него, които го вкарали в затвора.

На 6 юни разследващи евакуираха блок 12 на бул. „България” в Ботевград, в който Пелов е пребивавал. Там той е живял при съпругата на самоубилия се в затвора Мико Петков - Весела. На 4 юни 2009 г. по особено жесток начин Мико убива майка и син в дома им, след което краде парите и златните им накити. Осъден е, но не излежава присъдата, тъй като се обесва в следствения арест. Тогава мъжът бе оставил и предсмъртно писмо.

Към момента съпругата на Мико работела в местна фирма, научи "168 часа". Тя живеела с двете си деца, които още са ученици. Преди години е била фризьорка. В апартамента, където близо месец е живял Пелов, бяха намерени и взривни вещества.

Четете още:

МВР не успя, но по-бърз стрелец уби беглеца Пелов

"Пирогов": Марио Панчев, убил затворника Пелов, е в изключително тежко състояние