Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес народните представители ще гласуват решение за сваляне на мораториума върху строителството на АЕЦ „Белене”, наложен с решение на парламента през 2012 г. От изявления и публикации в медиите стана ясно, че в настоящия парламент съществува почти пълно единодушие по въпроса за сваляне на мораториума и започване на процедури по реализацията на този опасен и вреден за живота на българските граждани проект. Както многократно бе изтъквано АЕЦ „Белене” е корупционен проект от самото си начало и обслужва чуждите на България руски интереси, които имат за цел да поставят под пълен контрол енергийната ни система и така да усилят нашата зависимост от Москва в дългосрочен план, през следващите близо 50 години. АЕЦ "Белене" е не просто икономически проект, а геополитическа операция насочена срещу България, враждебна на българските национални интереси. В тази връзка, воден от най-добри родолюбиви и парламентарни чувства, искам да напомня на народните представители някои от текстовете на РАЗДЕЛ II (Предателство и шпионство) на българския Наказателен кодекс.
Уважаеми народни представители, напомням ви, че винаги идва Видовден, както мъдро казва нашият народ. Този Видовден е описан по следния начин в българския Наказателен кодекс:
Чл. 98. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10/93 г.) Който ПОДБУЖДА ЧУЖДА ДЪРЖАВА или обществена група в чужбина към...враждебно действие против Републиката, се наказва с ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ОТ ПЕТ ДО ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ.
Чл. 100. (2) (Изм. - ДВ, бр. 10/93 г.) С ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ОТ ДЕСЕТ ДО ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ИЛИ СЪС СМЪРТ се наказва български гражданин, който по какъвто и да е начин ПОДПОМАГА ЧУЖДА ДЪРЖАВА или обществена група в чужбина при провеждане на военни или ДРУГИ ВРАЖДЕБНИ ДЕЙСТВИЯ против Републиката.
Чл. 103.(Изм. - ДВ, бр. 10/93 г.) Български гражданин, който, ИЗПЪЛНЯВАЙКИ ДЪРЖАВНА СЛУЖБА или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, УМИШЛЕНО ГИ ВОДИ ВЪВ ВРЕДА НА РЕПУБЛИКАТА, се наказва с ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ОТ ДЕСЕТ ДО ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ.
А сега Ви пожелавам приятен работен ден. Първо мислете, а след това гласувайте!