Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бащата и майката на Иван не вярват, че той е убиецът. Снимка:Елена Фотева
Бащата и майката на Иван не вярват, че той е убиецът. Снимка:Елена Фотева

"Мъж с качулка е влязъл в асансьора, в който са били синът ми и Никол и е намушкал момичето. После е дал ножа в ръката на Иван и е казал:Ти я уби. Това го знам от сина ми. Аз му вярвам, познавам си детето", каза Димитър Иванов, баща на 16-годишния Иван, подсъдим за убийството на 11-годишната Никол Йончева.

Днес делото се гледа в Бургаския окръжен съд, но при закрити врата.

Самият Иван лансира версията за друг извършител няколко дни след като бе арестуван. Първоначално обаче той направил частични самопризнания, обяснявайки, че не е искал да убие 11-годишното момиче, а само да я "мушне" с ножа.

Малката Никол бе открита мъртва на 20 август, м.г., в асансьор на бл.108 в к-с "Меден рудник". Тя е била заклана с кухненски нож, като острието е засегнало сънната артерия в областта на врата.

15-годишният тогава Иван Иванов бе задържан на следващия ден. Според криминалисти, разследвали жестокото убийство, няма никакво съмнение, че той е извършителят. Това е и становището на наблюдаващия прокурор Ангел Ангелов.

Ако бъде признат за виновен и осъден, тийнеджърът ще получи между 3 и 10 г. , тъй като към извършване на деянието е бил малолетен.