Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гавалюгов
Иван Гавалюгов

Моите впечатления и информацията, която е имам, е че Владимир Пелов и Марио Панчев са в добри отношения, не знам защо е имало престрелка между тях. Това заяви кметът на Ботевград Иван Гавалюгов в ефира на БТВ по повод снощната престрелка между избягалият затворник Владимир Пелов, който е убит, и Марио Панчев по прякор Големия.

Според кмета в известен смисъл Панчев е бил последовател на Пелов още от младежките си години. Кметът се съмнява спорът между двамата да е бил за жена, но не изключва и тази версия.

"Нямам информация за никакви легални доходи на Марио Панчев, познавам го от ученическите си години, защото сме на една възраст, тогава се занимаваше активно със спорт", допълни Гавалюгов. По думите му той и гражданите на Ботевград не са знаели, че Пелов е в родния си град. Кметът бил много учуден, че се е прибрал, а в същото време е обявен за издирване.

"Разбрах от медиите какво се е случило снощи. В непосредствена близост до инцидента е Историческият музей, пред него има много камери, трябва да се прегледат обстойно", каза още Гавалюгов.

По информация на полицията няма данни Пелов и Марио Панчев да са били в конфликт. Убитият Владимир Пелов не е имал документи за самоличност у себе си, в момента се извършва аутопсия на трупа, предава БНТ.

Намерени са 3 оръжия на мястото на убийството. Раненият Марио Панчев е в "Пирогов", в момента лекари го оперират. Братът на Владимир Пелов е бил извикан, за да разпознае дали убитият е брат му, но той не е бил категоричен.