Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Беглецът от затвора искал да ликвидира Панчев още преди години

Владимир Пелов е планирал убийството на Марио Панчев, защото се е съмнявал, че следи близките му и помага на МВР в издирването му. Това е една от първите версии за стрелбата в центъра на Ботевград научи "24 часа" от разследващи. При инцидента беглецът от затвора беше убит, а Панчев тежко ранен.

Марио Панчев
Марио Панчев

Екшънът се разиграва зад музея в града. Мястото на стрелбата е обичаен маршрут за Панчев. Предполага се, че Пелов го е чакал там със зареден пистолет, за да го убие. Той пръв открива стрелба, но Марио успял да извади пистолета си и да отговори на огъня. Марио Панчев е един от хората в крими контингента, които са разпитвани за информация след бягството на Пелов от затвора.

"Пелов е, успях да сваля качулката", казал Марио Панчев на хората, които се събрали веднага след края на престрелката.

Владимир Пелов
Владимир Пелов

В събота полицаи обискираха няколко имота в Ботевград, сред които и старото крило на болницата. Има съмнения, че там Пелов се е срещал с близките си, но се е крил в друг имот в Ботевград.

Владимир Пелов и Марио Панчев не са били приятели, а напротив - врагове, твърдят жители на Ботевград. Преди години били близки, но се скарали жестоко и оттогава са в лоши отношения. Марио Панчев дори твърдял, че Пелов е подготвял убийството му. Панчев се интересувал от издирването на беглеца и винаги ходил въоръжен.

На 20 април, 3 седмици след бягството на Пелов от затвора Марио Панчев е задържан от полицията в колата си на автомагистрала "Хемус". Вътре е открит незаконен пистолет със заличени номера. Панчев няма разрешително за оръжие, защото е криминално проявен. Пистолетът, с който е убил Владимир Пелов също е незаконен. Познат е на МВР като сводник. 39-годишният мъж е спортист - шампион по силов трибой на републиканско първенство.

Очаквайте подробности!