Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят Михаил Станчев в съда ВИДЕО И СНИМКИ: Елена Фотева
Водят Михаил Станчев в съда ВИДЕО И СНИМКИ: Елена Фотева

"Не съм пътувал към Лесово, за да напусна страната, а за да се предам. Бях с оръжие, без служебната си карта и знаех, че не мога да мина границата така. Минах през Ямбол, но не исках да се предавам там, а ме беше страх да се върна в Бургас, защото не знаех какво ще ми се случи. Реших да стигна до границата, защото смятам, че е по-безопасно да се предам там", това бяха първите думи на 37-годишния Михаил Станчев в Бургаския окръжен съд. Той е обвинен в убийството на хазартния бос Коста Николов и в опит за убийство на 22-годишната Симона Тодорова от Дряново.

"Не знам как съм го направил, не бях на себе си", каза още Станчев. 

Според адвоката му Красимир Кацарски Михаил е действал в състояние на афект, а преди убийството е пил, въпреки че по принцип не употребява алкохол. 

Шест куршума са открити в колата и тялото на убития собственик на казина, който бе разстрелян в мерцедеса си пред комплекс "Сън вилидж" в Слънчев бряг. След убийството Михаил взел от сейф всичките си документи, включително и международния си паспорт, както и втория пълнител на законния си пистолет.

В залата стана ясно още, че към пистолета - законно притежаван "Макаров", открит в колата на Станчев, е имало два пълнителя. Единият е бил с шест, а другият с осем патрона, което означава, че Михаил е презареждал оръжието. Той обаче не можа да отговори на въпроса на съдия Стефан Стойков кога точно е направил това - дали веднага след убийството или по време на пътуването му към границата. 

"Не помня кога съм презаредил, най-вероятно е било, когато съм пътувал", каза още Михаил Станчев. Той имал разрешително за оръжие от 10 години, бил изкарал първоначален курс по стрелба, а всяка година ходел по 1-2 пъти да стреля в специализирана зала в Бургас.

Всеки момент съдът ще се произнесе дали оставя стрелеца зад решетките, но и неговият защитник адвокат Кацарски поиска засега Станчев да остане в ареста. 

Адвокатът на Михаил Станчев Красимир Кацарски
Адвокатът на Михаил Станчев Красимир Кацарски