Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаните за подкуп Десислава Иванчева, кметица на столичния район „Младост“, и заместничката й Биляна Петрова прочели, че по делото срещу тях имало СРС разговор между мъже, които обсъждали как кметицата да бъде махната от пост, разказаха арестуваните в апелтивния спецсъд, който днес окончателно решава дали временно да ги отстрани от длъжност.

По време на разговора единият от мъжете казвал: „Ще я разходя до Витоша“, визирайки кметицата. 

Иванчева и Петрова се запознали и с друг разговор от СРС, в който бизнесменът Александър Ваклин (бел. авт. - мъжът, дал дал 70 хил. евро подкуп на Иванчева, Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров) изразявал възмущението си пред друг инвеститор защо търпят Иванчева да е кмет „Младост“. В разговора имало реплики, че един от двамата инвеститори имал оферта от Специализираната прокуратура Иванчева да я няма срещу 15 хил. лв. Не стана ясно обаче кой е казал тези думи и какво е имал предвид. 

Петрова влезе в съдебната зала с бележка: „ЧРД, любов моя!“, за да поздрави мъжа си, който днес бил рожденик. Тя за втори път се оплака от условията на килията й в ареста и уточни, че от тавана течало вода от бойлер на главата й.

Очаквайте подробности!