Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Иванчева
Десислава Иванчева

Бившият кмет на Младост Петко Дюлгеров, който бе задържан заедно с Десислава Иванчева, иска да излезе на свобода заради предстояща трансплантация на роговицата. 

Дюлгеров страдал от очно заболяване. От 2016 година се подготвял за трансплантация. Той имал - 12 диоптъра и в ареста е с лещи. Поради условията там обаче те постоянно се замърсявали и очите му се възпалявали.

Според вещото лице д-р Венцислав Цанков от МВР болница очното му заболяване е от 20 години, прогресивно е, но не се налага спешна операция. 

Самата трансплантация е била рискова, при нея можел да загуби и тези 30-40% зрение, които имал в момента. При трансплантацията на роговицата колкото повече се изчаквало, било толкова по-добре. Няма съмнение, че трябва да се направи такава трансплантация, но въпросът е сега или по-нататък. 

Според прокурора Илиян Рангелов нямало доказателство, че има планирана трансплантация на Дюлгеров. "Лещите ми падат всеки ден, надраскаха се, поисках лампа в ареста, където е тъмно, но ме посъветваха да си поискам фенерчета", оплака се Петко Дюлгеров.

Той беше задържан на 14 април с 14 хил. евро, които били част от 70 хил. евро подкуп за Десислава Иванчева. Според прокуратурата Дюлгеров бил посредникът между нея и строителния предприемач Александър Ваклин.

Съдът ще обяви дали ще пусне Петко Дюлгеров в 16:15 ч.