Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитият Коста Николов
Убитият Коста Николов

- МВР: Любовна драма е причина за екзекуцията в Слънчев бряг

- Убиецът на Коста Николов- Маджурина задържан 10 минути преди да напусне страната

- Камера на съседен хотел заснела бруталния разстрел

54-годишният собственик на казина Коста Алексиев Николов-Маджурина от Нова загора и 22-годишната Симона Тонева Тодорова от Дряново - негова служителка и приятелка, отивали на вечеря в елитен ресторант в Слънчев бряг, когато килър ги залял с дъжд от куршуми.

Убиецът първо стрелял по хазартния бос, който изчаквал Симона в луксозния си мерцедес, S класа, спрян на аварийни пред комплекс “Сън вилидж”.

Килърът се доближил пеша до мерцедеса и стрелял от упор по Коста, който седял на шофьорската седалка. Четири куршума попаднали в главата на хазартния бос, който издъхнал намясто, научи “24 часа”.

Отзад в колата имало двама мъже, те по чудо се отървали невредими.

В момента на стрелбата Симона излизала от “Сън вилидж”, в който хазартният бос притежавал апартамент. Приближавайки към мерцедеса, спрян на няколко крачки от входа на комплекса, Симона видяла как мъж стреля по Коста.

“Момичето се развика: “Не, недей, недей!”, но

убиецът се

обърна и стреля

в главата ѝ

Ранената се свлече на земята, цялата в кръв, беше ужасна гледка. Умираше пред очите ни. Линейката дойде след около 30 минути”, разказа пред наш репортер очевидка на екзекуцията, която първа позвънила на тел.112.

22-годишната Симона Тодорова, дъщеря на шефа на полицията в Дряново Тони Тодоров, е простреляна в лявото слепоочие. Откарана е в тежко състояние в УМБАЛ - Бургас, където изпада в кома. Няколко часа след инцидента е оперирана, но състоянието ѝ е критично, казаха от болницата.

Камера на съседен хотел запечатва бруталния разстрел на Маджурина. Според разследващи той е убит с пистолет “Макаров”. Такъв е открит в автомобила на 37-годишния Михаил Станчев, задържан за убийството, разтърсило Слънчев бряг точно на старта на сезона.

Михаил прави опит да напусне страната, но е задържан в 2,10 ч.на 3 юни, на ГКПП Лесово. Придвижвал се с

“Опел Корса”, в

който е открито

оръжието

Той е с чисто съдебно досие, не е криминално проявен.

“Веднага след получаване на сигнала патрули незабавно са заградили района в курорта. Първоначално издигнатите версии се потвърдиха, случаят е разкрит.

Става въпрос

за ревност,

неизяснени лични отношения, довели до това тежко престъпление”, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на извънреден брифинг в Слънчев бряг.

“5-10 минути забавяне по определен заподозрян и реакцията по гранични пунктове, и щяхме да го изтървем. Извършителят бе задържан след бърз анализ, работа и провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия. Направил е опит да премине държавната граница в посока Турция. Към момента се работи с него, иззето е оръжие, тепърва ще се установява дали с него е извършена стрелбата”, каза още Маринов.

37-годишният Михаил имал силни чувства към красивата Симона, с която се запознал в Слънчев бряг преди месец. Самата тя пристигнала да работи в морския курорт преди около 2 месеца.

Михаил и Симона

излизали няколко

пъти, но нещата

не потръгнали,

разкриха запознати. Влюбеният Михаил обаче ревнувал зверски от 54-годишния работодател и приятел на Симона.

“Убийството е извършено съвсем хладнокръвно, с особена жестокост за пострадалите, в непосредствена близост, без предупреждение. Извършителят е работил в Слънчев бряг, притежава законно оръжие, давано му във връзка с негова работа - първо като управител и като лице, което работи с парични средства в различни фирми”, уточни Младен Маринов.

Според източници на “24 часа” стрелецът е бил шофьор и лична охрана на бившия председател на общинския съвет в Несебър Благой Филипов. Той изкара два мандата като шеф на местния парламент, влезе в политиката от партия “Море”.

До късно следобед вчера несебърският общинар не вдигаше мобилния си телефон.

“Каква любовна

драма? Това е

поръчково

убийство,

за назидание”, коментира пред наш репортер очевидка на екзекуцията, позвънила първа на тел.112. Тя не вярва във версията за любовен триъгълник и възприема убийството по-скоро като наказателна акция, а извършителя - като наемник.

Жената познавала убития Коста Николов от 12 г., описва го като коректен предприемач, който не създава проблеми на останалите в бранша (Още за него - виж карето.)

“За съжаление, в България богатите хора се смятат за лоши, които трябва да бъдат избивани”, коментира афектираната жена. Тя се оплака, че заради убийството и дългия оглед на местопрестъплението гости на нейния хотел са били възпрепятствани да се настанят навреме и са изчаквали с часове зад загражденията.

“Всеки ден се виждахме с Коста. Не ходеше с охрана, не е споделял да се чувства заплашен. Беше разведен отдавна. Дали пострадалото момиче му е било интимна приятелка, не знам, но, за съжаление, то излезе в неподходящ момент от хотела”, сподели жената.

Според разследващи обаче няма съмнение, че мотивът за жестокото убийство е личен. “Към този момент всички обстоятелства водят единствено към тази версия”, категоричен бе главният секретар на МВР.

“За нас беше важно да проведем бързи оперативно-издирвателни действия, за да придобием представа за извършителя”, допълни шефът на областната дирекция на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който бе редом с разследващите в Слънчев бряг, сподели, че предстои на задържания Михаил Станков да бъде повдигнато обвинение за квалифицирано убийство и опит за убийство, за което се предвиждат от 15 до 20 г затвор, до животен затвор или доживот без право на замяна.

Полицията все още издирва свидетели на екзекуцията и хора, които могат да дадат сведения за връзката и взаимоотношенията между стрелеца, жертвата и простреляната Симона.

“Такива неща стават навсякъде по света. Но се надявам полицията бързо да вземе мерки, защото Черноморието е лицето на България през лятото”, коментира в Бургас вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Маджурина има 15 казина в страната, канел се да открие и в Пловдив

Убитият Коста Миджурина бил един от най-заможните предприемачи в Слънчев бряг, а според запознати въртял близо 15 казина в страната. Освен в Слънчев бряг имал игрални зали в Бургас, Несебър и родната Нова Загора.

Съвсем скоро бизнесменът възнамерявал да разшири дейността си и да открие голямо казино в Пловдив, научи “24 часа”.

Прякорът му идва от Маджурската махала на НоваЗагора, където е роден. Днес там живее възрастната му майка.

В хазартния бизнес влязъл още в зората на демокрацията, започнал с ротативки. В Нова Загора, където има хотел, го ценели като работодател на доста хора, дори неотдавна правил ремонт на игралната си зала. Имал и други планове да разшири бизнеса си в малкия град.

Сега обаче неговите работници и служители са притеснени за бъдещето на работните си места.

В града не знаят да се е замесвал в криминални афери, по-скоро се говори, че се случвало да опрощава дългове на свои длъжници.

Симона Тодорова е завършила гимназия по икономика в родния си град, а в момента по непотвърдена информация учела висше във Велико Търново. Имапо-малък брат - тийнейджър. За сезона отишла да работи по морето.

Преди да замине за Слънчев бряг, тя живеела с шефа на охраната на крупен местен дистрибутор на автомобилни гуми, който бил доста по-възрастен от нея, разказват в Дряново. Карала джип, който преди 2-3 дни местни забелязали пред блока на баща ѝ.

22-годишната Симона Тодорова, която след стрелбата е с опасност за живота
22-годишната Симона Тодорова, която след стрелбата е с опасност за живота
Мерцедесът, в който е разстрелян собственикът на казина Коста Николов, се намира в двора на РУП - Несебър.
Мерцедесът, в който е разстрелян собственикът на казина Коста Николов, се намира в двора на РУП - Несебър.