Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов е връчил купата за победител в “Данониада” на щастливите момчета от “Берое”. Снимки: Румяна Тонева
Димитър Бербатов е връчил купата за победител в “Данониада” на щастливите момчета от “Берое”. Снимки: Румяна Тонева

Много неща са ми интересни и ме привличат. И да бъда треньор, и да бъда ръководител. А защо и да не бъда и актьор, ако получа интересно предложение от Холивуд? При всички случаи, ако стана треньор, ще започна в чужбина. Имам някакви идеи по този въпрос. Просто съм се откъснал от българската среда и действителност и не се виждам тук като наставник.

Това обяви единствената българска футболна звезда от световен ранг през този век Димитър Бербатов при награждаването на победителя в “Данониада”.

“Берое” победи с 2:0 “Локо” (Пд) във финала и вдигна купата в единствения по рода си турнир за деца до 12 г., който се проведе за 21-а г.

Бербатов коментира и думите си отпреди години за негова готовност да оправи българския футбол.

Единственият българин, който е печелил голмайсторския приз в английската Висша лига, зарадва покрай церемонията близо 300 деца с автографи, като търпеливо изчака всички желаещи малчугани.  Първото издание на “Данониада” бе проведено през 1998 г. Момчетата от “Берое” отиват догодина в Испания на детско световно.
Единственият българин, който е печелил голмайсторския приз в английската Висша лига, зарадва покрай церемонията близо 300 деца с автографи, като търпеливо изчака всички желаещи малчугани. Първото издание на “Данониада” бе проведено през 1998 г. Момчетата от “Берое” отиват догодина в Испания на детско световно.

“Животът ме научи, че ако не си сигурен, че можеш да се справиш с нещо по-добре от друг, по-добре е да не се захващаш с него. В момента не мисля, че мога да го направя. Понякога, когато мине времето, започваш да си даваш сметка, че някои неща не е трябвало да ги казваш. Не че не го мисля или се отказвам от думите си, но е минало време”, заяви Митко. Той поясни, че в момента идеята му за създаване на негова футболна школа е в застой.

Аз също съм едно голямо дете и много се радвам, че съм тук всяка година. На първо място, искам да пожелая на загубилите да не се отказват, а да се борят, да са мотивирани и да успеят. Трябва да знаят, че това не е краят, а само началото”, каза Бербатов при награждаването на победителя в “Данониада” и индивидуалните призьори.

Индивидуалния приз за „Най-добър вратар” Димитър Бербатов връчи на Богомил Александров от отбора – победител със само 1 гол пасив. Голмайстор стана Стоян Пергелов от ФК „Черноморец” (Бс). Тимът на ФК „Локомотив” (Пд) взе наградата за етична игра - „Феърплей отбор”.

Крайното класиране от финалната фаза на „Данониада” 2018 е:

1. ФК "Берое" (Ст.З)

2. ФК "Локомотив" (Пд)

3. ФК „Черноморец” (Бс)

4. ФК „Литекс” (Лч)

5. ФК „Локомотив” (Сф)

6. ФК „Добруджа” (Дч)

7. ФК „Фортуна” (Пл)

8. ФК „Национал” (Сф)