Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

28-годишният украинец Станислав Пислар СНИМКА: Евгени Цветков
28-годишният украинец Станислав Пислар СНИМКА: Евгени Цветков

"Много съжалявам. Много ми е тежко заради загиналите хора. Ако имаше възможност, щях да си дам моя живот". Това заяви в Пловдивския окръжен съд 28-годишният украинец Станислав Пислар като се разплака.

Той поиска по-лека мярка за неотклонение. Съдия Весела Евстакиева обаче го остави в ареста с мотива, че има опасност шофьорът да се укрие.

Адвокатката на Пислар подчерта, че пътните знаци за ремонт на магистрала "Тракия" са били поставени едва на 200-300 м от участъка, по който са се извършвали строителни работи. 

"Абсурдно е водач на такъв тежък камион да може да реагира адекватно при такава ситуация - отстоянието е било твърде малко", каза адвокат Витанова. 

Прокурор Димитър Махмудиев каза, че Пислар е карал зад друг тир във фаталния ден и вероятно е разчитал на него. Първият камион обаче е свил рязко наляво, тъй като водачът му вече е бил видял знака за каране в най-бързата лента на магистралата. В тази ситуация украинецът се е оказал пред количка на пътните служби, която е прегазил, след това е преминал през мантинелата и се е оказал в насрещното. Там е последвал ударът с "аудито", в което са пътували бременната Северина Коралска и мъжът й Ивайло Минчев.