Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Колев Снимка: Фейсбук
Петър Колев Снимка: Фейсбук

„Адвокат“ Петър Колев и служителят на Гражданска защита Георги Атанасов с нови идеи за печалбарство

Преди два месеца информирахме читателите на 24 часа за това как двама братя от Варна - Петър Колев и Атанас Колев са злоупотребявали с доверието на абонатите на Енерго Про и по този начин са източили над 1 000 000 лева.

На 26 февруари тази година служители на Енерго Про са установили нов опит за източване на 710 600 лева.

Представящия се за адвокат Петър Колев е предложил да плати сметките за ток на абонатите Златина Стойчева Иванова, Пенка Кунчева Чонкова, Драга Валериева Велкова, Илиян Георгиев Иванов - всички от гр. Варна и на Ивелин Василев Йовков от гр. Дулово.

За сметка на платените пари Петър Колев е поискал абонатите да му дадат пълномощно, с което да води дела от тяхно име срещу Енерго Про.

Веднага след като Колев е взел пълномощни от хората, неговият ортак Георги Атанасов Атанасов  от юни 2017 год. до началото на февруари 2018 год. лично е извършил 646 банкови превода по 12 лева по сметка на Енерго Про. Атанасов е направил банковите преводи от името на абонатите - Златина Стойчева Иванова, Пенка Кунчева Чонкова, Драга Валериева Велкова, Илиян Георгиев Иванов - всички от гр. Варна и на Ивелин Василев Йовков от гр. Дулово по 7 фактури общо за сумата от 7 766 лева.

Целта на защитника на гражданите при бедствия и аварии Георги Атанасов и фалшивия адвокат Петър Колев е да заведат впоследствие 646 дела срещу Енерго Про за по 12 лева, като си изпишат адвокатски хонорари за по 1 100 лева на дело. Не е ясно какви доказателства ще представят те, че тези пари са им платени.

Сметката показва, че двамата герои ще спечелят от адвокатски хонорари колосалната сума от 710 600 лева.

От енергоразпределителното дружество информираха, че към настоящия момент повече от 200 абоната са се оплакали от лицето Петър Колев за това, че не са получили парите, за които са му подписали пълномощни.

В момента срещу Петър Колев е образувано наказателно дело като му е повдигнато обвинение по чл.209 от НК за това, че е заблуждавал абонати на електродружеството.

Въпреки многобройните жалби от пострадали абонати, Варненски районен съд освободи Петър Колев от ареста, като му наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“.