Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Опасен рецидивист, осъждан 12 пъти, се изправи за 13-и път пред съда. Варненският окръжен съд му даде 5 години затвор при строг режим за грабеж на телефон от дете.

38-годишният Борис Ангелов не се поколебал данападне 13-годишно момче на 30-и март миналата година. Мъжът видял, че тийнейджърът си пише с някой на телефона, проследил го до входа на блока му и се промъкнал с него. Още във входа го задърпал и го заплашил, че ще го пребие, ако не му даде телефона. Отскубнал апарата от ръцете на момчето и хукнал.

Час след престъплението подсъдимият продал телефона в заложна къща срещу 50 лева, като представил личната си карта. На следващия ден в района на автогарата спрял непознат мъж. Разказал му, че е заложил телефона си в близка заложна къща и му предложил да го купи. Мъжът се съгласил и откупил телефона срещу 55 лева. Рецидивистът бил заснет от външна охранителна камера, както и от купувача на телефона. Мобилният телефон, отнет със сила и заплашване, е на стойност над 200 лева.

38-годишният мъж е осъждан 12 пъти, като са му налагани и ефективни наказания. В момента също се намира в затвора, където изтърпява друга влязла в сила присъда. Преди да извърши това деяние, той е търпял друга присъда и е бил освободен от затвора на 22 септември 2015 г.