Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Във връзка с хората и организациите, на които подадох ръка, въведох в литературата и популяризирах в последните две години с много труд и по свое собствено желание, срещу което получих неблагодарност и наглост, заявявам следното:

Спирам подкрепата и работата, основани на сляпо доверие и широко отворено обятие. Изключение правят моят приятел и брат Росен Карамфилов и някои млади автори. Ако някой не е съгласен с това, да ме потърси и ще говорим. Но когато аз мога и искам.

Вече ще ценя сам за себе си свободното си време. Всяка редакторска дейност по ръкопис на книга оттук нататък става платена. Освен ако сам не реша обратното, в зависимост от човека и случая.

Намирам нещо символично в това са говоря за мъртви за мен хора в деня на мъртвите. Но има достатъчно живи покрай мен, за мен и в мен. Има много хора, които ме ценят и ме подкрепят, и им благодаря и ги прегръщам.

Що се отнася до българската литература, смятам че точно в липсата на взаимно уважение и оценка между авторите и поколенията се крият най-големите беди и конфликти. Призовавам да се ценим взаимно, да се уважаваме като автори и личности, да бъдем открити, вместо да говорим зад гърбовете си и да пазим цената на успеха на основата на двуличието. И нека, когато създаваме общества, те да внасят нещо ново в литературата ни, а не да разпространяват омраза, да налагат врагове, бунтове и опозиции, повече отколкото да налагат качество със стила, в който творят и който е със съмнителни достойнства.

Създавайте любов и красота, нека бъдем творци на позитивното и когато се срещаме, да бъде с искрена усмивка и желание!

От фейсбук