Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емилия и Жорж Башур са заедно от няколко месеца.
Емилия и Жорж Башур са заедно от няколко месеца.

Двамата вече се възстановяват след катастрофата. Най-тежко обаче е състоянието на 19-годишния шофьор, който карал мерцедеса

Попфолк певицата Емилия, годеникът ѝ Жорж Башур и синът му изхвърчаха с джип от магистрала “Тракия” и се преобърнаха в нива зад мантинелата.

Катастрофата стана в четвъртък към 17,09 ч на 37-ия км на магистралата от София към Пловдив.

Тримата пътували с “Мерцедес Gle 4matic”. Зад волана бил синът на бизнесмена Жорж Башур - 19-годишният Феди. Асфалтът бил мокър, валяло дъжд.

Най-тежко е състоянието на младежа.

“Той е с черепно-мозъчна травма със сериозна увреда на черепа и мозъка.

На апаратно

дишане е и е в

реанимация

Прогнозата за него е по-скоро песимистична”, каза шефът на столичната болница “Св. Анна” д-р Славчо Близнаков.

Феди Башур е карал джипът.
Феди Башур е карал джипът.
Звездата на “Пайнер” Емилия е с фрактури на ръката и ребрата. Лекуват я в клиниката по хирургия на “Св. Анна”, по-леко пострадал е любимият ѝ Жорж. Неговите травми били по лицето.

“Няма да има никакви последици за здравето на певицата и нейния приятел”, казаха от болницата. И уточниха, че тя и Жорж ще се приберат вкъщи до няколко дни.

Основната версия на разследващите за катастрофата е, че тя е станала след образувал се “аквапланинг” (водно пързаляне). Той настъпва, когато гумите на колата се движат толкова бързо върху мокрия път, че няма време да изместят водата и да влязат в контакт с асфалта.

“По принцип аквапланинг се образува, когато

водният слой

между гумите

и асфалта

е над 0,3 см

и скоростта е около и над 80 км/ч”, коментираха пред “24 часа” пътни полицаи.

Двамата по време на почивка
Двамата по време на почивка
Според очевидци джипът се е движел с висока скорост въпреки дъждовното време. Каква е била тя, ще покаже назначена от прокуратурата експертиза.

Изключва се вероятността младият шофьор да е седнал зад волана пиян или дрогиран, обясниха от полицията, въпреки че все още не е готова химическата експертиза.

Веднага след инцидента тримата пострадали били откарани с линейка в най-близката болница “Св. Анна”. Средно 30 линейки на ден водят пациенти в болницата. Това прави около 1000 на месец или 12 000 на година, уточниха от лечебното заведение. Поне 1/3 от пациентите са пострадали при катастрофи. Вчера се появиха информации, че Емилия, Жорж и Феди са закарани в болницата с хеликоптер, но оттам отрекоха.

Приятелка във фейсбук на Феди на име Маги Георгиева написа, че той е навършил 19 г. на 26 април. Живеел и учел в Ню Йорк, където наскоро баща му бил на гости с Емилия.

Феди е сред

най-добрите

баскетболисти на

отбора си в

университета

и си има сериозна приятелка в Щатите. Тя още не е уведомена за случилото се”, пише Маги. Твърди, че Феди е син на Жорж от бившата му съпруга Екатерина. Двамата имали и по-малка дъщеря, която живеела с майка си в Испания.

За катастрофата тече разследване в районната прокуратура в Ихтиман.

Джипът е

задържан като

доказателство

по делото

Вече са назначени съдебнотехнически и медицински експертизи, казаха от прокуратурата.

Новината за катастрофата сащиса феновете на хитовата изпълнителка. Във фейсбук страницата на Емилия, която е харесана от над 228 хил. потребители, заваляха окуражителни коментари. “Еми, с теб сме! Бързо оздравяване!”, пишат феновете ѝ.

Сили и бързо възстановяване на певицата и близките ѝ пожелаха и от “Пайнер” и телевизия “Планета”.

Певицата отменя участията си за неопределено време

“Емилия е добре. Чухме се, но не мога да коментирам нищо друго. Участията ѝ се отлагат за неопределено време”, каза пред “24 часа” пиарът на попфолк певицата часове след катастрофата на магистрала “Тракия”.

Емилия и Жорж са заедно от няколко месеца, макар да се познават от години.

Емилия получи голям букет от рози за рождения си ден.
Емилия получи голям букет от рози за рождения си ден.
Той е популярен бизнесмен, който се занимава със строителство. Тя първа разказва за любовта им, като публикува емоционален пост във фейсбук: “Открих любовта, която ти спира дъха само като си помислиш за нея...”.

По-късно в тв интервю обяснява: “Когато произнасям името му Жорж Башур, нещо в мен започва да трепери.” Той от своя страна често ѝ прави романтични изненади. За всички тях Емилия разказва подробно във фейсбук профила си.

За Свети Валентин певицата получава огромен букет от червени рози, с който позира за снимка. През февруари обявява, че е сгодена за бизнесмена. През март двамата са в САЩ и публикуват снимки от разходката си в Ню Йорк. На 36-ия си рожден ден в края на март Емилия е дарена с голям букет, на който с рози е изписано “Обичам те”.

Освен това тортата е със снимка от годежа им, на която Башур е паднал на колене пред любимата си. В статус във фейсбук той честити празника ѝ и обещава да я обича, докато диша.

В началото на май двамата пътуват до Рим, откъдето също публикуват снимки и видеоклипове.

Преди да се събере с Жорж Башур, Емилия имаше бурна връзка с друг бизнесмен - Коко Динев. Двамата имат и две общи деца - синът им Иван е на 10 години, а дъщеря им Мира - почти на две. Преди да се разделят окончателно, двамата преживяха няколко раздели.