Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

40-годишен безработен варненец ще бъде изправен пред съда с обвинение за разпространение на кокаин. Вчера държавното обвинение внесе акта срещу него, очаква се да бъде насрочена дата за делото.

Дилърът бил следен от разследващите известно време. Той работел предимно по нощните заведения във Варна, като приемал поръчки по телефона и после разнасял стоката с колата си. На 11-и март след полунощ, миналата година, бил засечен от разследващите пред дискотека в морската столица. Когато клиентът му влязъл в автомобила да си вземе дозата, униформените го арестували. При личен обиск у него били открити 10 пликчета с бяло прахообразно вещество. В последвалото претърсване и в дома му били намерени и иззети пари, мобилен телефон, кутийка със зелено топче, кутия от електронна везна, дозатор, лъжица с бяло прахообразно вещество и документи, укрити на различни места в жилището.

Физико-химичната експертиза дала заключение, че откритите при обиска и претърсванията вещества са кокаин и марихуана, а по някои от иззетите предмети имало следи и от амфетамини. Общата стойност на откритите наркотици е близо 400 лева.