Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Съжалявам, че се прибрах по-рано от Лондон. Ако можех да върна времето, нямаше да се кача в колата, казва красавицата

l Плача всеки път, щом видя отражението си в инвалидната количка, признава Илиева

l Моделът ще се подложи на най-малко 6 пластични операции в Истанбул при професор Угур Бингол, след като състоянието й се стабилизира

Моделът Кристин Илиева отново е в истанбулската болница "Йедитепе", където бе приета по спешност преди няколко дни, научи "168 часа". 20-годишната красавица трябваше отново да постъпи там само седмица след завръщането си у дома след 33-дневен престой в лечебното заведение в турския мегаполис.

Вследствие на костна инфекция Кристин вдига висока температура и родителите й са посъветвани от специалистите, които следят нейното състояние, да бъде върната обратно в "Йедитепе". "168 часа" научи още, че в истанбулската болница моделът е подложена на операция за овладяване на инфекцията.

Още преди възникването на този проблем Кристин започва своята тежка възстановителна програма. Тя трябва да премине през задължителна рехабилитация и всеки ден да работи с физиотерапевт. Този етап от лечението й също е много труден и болезнен за нея. От красавицата се изисква да прояви силен характер, за да развижи по-скоро десния си крак, който в момента е с частична парализа. В същото време специалистът, който работи с нея, не желае да я пресира, защото все още има риск за крака й.

Травмата на дясното коляно вследствие на инцидента.
Травмата на дясното коляно вследствие на инцидента.

На Кристин също така й предстоят пластични операции, които на този етап зависят от стабилизирането на нейното състояние. Интервенциите трябва да започнат до няколко месеца в зависимост от хода на оздравяването и ще продължат поне две години според това как тя се повлиява от тях. Те ще бъдат извършени отново в Истанбул от професор Угур Бингол, част от екипа, който вдигна Илиева на крака за дни.

Резултатът от 10-часовата работа в операционната на проф. Угур Бингол и неговия екип.
Резултатът от 10-часовата работа в операционната на проф. Угур Бингол и неговия екип.

За пластичните операции няма да се налага да се реже кожа от друга част на нейното тяло, а ще бъде използвана само тази на двата крайника. Поне две години оттук насетне моделът ще се бори, за да се възстанови напълно.

"Вече съм друг човек след катастрофата. Не ми трябваше да се преоткрия обаче точно по този начин. - признава пред "168 часа" Кристин. - Ако можех да върна времето назад, не бих могла да мина през този ад отново. Нямаше да се кача в колата. Плача всеки път, щом видя отражението си в инвалидната количка."

В най-трудните моменти моделът е подкрепяна от безрезервните грижи на своето голямо семейство. Нейните близки се стараят да повдигат духа й всеки ден и да не й позволяват да се предава.

Кристин съжалява, че не е послушала родителите си, когато непосредствено преди катастрофата й казвали да не тръгва за Русе, а да остане вкъщи и да се грижи за своето бебе кученце. На всичкото отгоре по това време красавицата е трябвало да бъде в Лондон, но професионалните й ангажименти се нареждат така, че тя се прибира по-рано оттам.

"Ако знаех какво ще се случи, нямаше да си дойда по-рано от Лондон - съжалява Кристин. - След инцидента развивах в главата си толкова други сценарии, които можеха да се случат и сега да не преживявам всичко това. По принцип планът беше да се пътува в неделя, а не в понеделник. Татко и мама до последно ми казваха да не ходя, но не - аз тръгнах."

Самата Илиева няма книжка и не шофира, а след инцидента вече не отделя очи от пътя, когато пътува. При първото си излизане от болницата звуците от автомобилите я докарват до паника и ужас. Всеки ден тя прави всичко възможно да се отърси от кошмарите и да пребори страховете си, подкрепяна в това тежко изпитание от близки и приятели.

"Нямам търпение отново да мога да се разхождам по малките улички на София в топла лятна вечер", споделя моделът.

На по-ранен етап от своята битка за живот Кристин имаше нужда и от кръв, а нейното семейство призова чрез социалните мрежи всеки, които има желание, да дари. Само за няколко часа на тяхната молба откливат десетки приятели, познати и непознати. Младото момиче е изключително трогнато от тази реакция на хората и затова иска в бъдеще да върне полученото добро, като се ангажира с благотворителни каузи.

"Кампанията, която се направи за мен с даряването на кръв, много ме разчувства - казва красавицата. - Не очаквах, че има толкова много добри хора. Непознати се свързваха с моето семейство, за да ми пожелаят бързо възстановяване.

Вече знам какво е да си в позицията на нуждаещ се, затова искам на свой ред да помагам на другите.

Аз ще се оправя, ще докажа, че мога и че има втори шанс, че човек не трябва да се отказва и предава никога. Още не знам какви каузи ще предприема, но знам, че със сигурност и аз ще дам от кръвта си за други хора. Искам да благодаря на семейството ми, на приятелите ми и на всички хора с големи сърца, които ми помогнаха. Надявам се, че ще мога да върна полученото добро в този живот."

Всеки, който желае, може да подкрепи Кристин в нейната трудна битка да проходи чрез дарителската сметка, открита от семейството й.

Първа инвестиционна банка

IBAN: BG70FINV91501317158471

на името на

Кристин Цветозарова Илиева

Още четете:

Кристин в първа драматична изповед за ада след катастрофата, Дивна и битката за живот