Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спорът кой е по-велик от двамата ще съществува, докато я има и човешката раса. Според учените това няма да трае още дълго, ако продължи покачването на температурите, но това е друга тема.

Марадона и Пеле наистина бяха гениални футболисти, получили шанса да се изявяват в по-романтичните времена на футбола. Любопитното е, че и двамата не успяха да направят някакви запомнящи се кариери извън терена. Печелят от имената си, които все още събуждат силни емоции в душите на милиони фенове по целия свят.

Марадона специално се опита да бъде треньор,

но провалите му бяха също толкова впечатляващи, колкото и финтовете на терена. Чест му прави на дон Диего, че не се отказва. И не само това. Тези дни той се впусна в крайно любопитна авантюра, приемайки да отиде да работи и живее в единствената европейска страна, където все още се изпълняват смъртни присъди.

Беларус очаква с отворени обятия най-великия аржентински футболист за всички времена. Дон Диего влиза в управлението на местния "Динамо" (Брест), като въобще не е ясно какво точно ще работи. Белоруските медии първо съобщиха, че скъпият гост ще се изявява като треньор. Малко след това си коригираха информацията, пращайки Марадона на президентския пост. В крайна сметка всички заинтересовани страни се обединиха около тезата, че

аржентинецът

ще помага

за развитието на белоруския тим, който не блести с някакви особени постижения на домашна сцена, а за евроуспехи и дума не може да става.

Феновете на футболната легенда основателно ще се запитат за какво му е да се впуска в това приключение. Беларус не предлага луксозни курорти, величествена природа или първокласен климат. Бившата съветска република е известна най-вече с несменяемия си президент Александър Лукашенко, който коли и беси в родината си в пряк и преносен смисъл. Открай време правозащитните организации в Европа го натискат

да отмени

смъртните

наказания,

но лидерът се оправдава, че поданиците му не биха се съгласили с важната промяна в конституцията.

Разбира се, Марадона е на светлинни години от проблемите на смъртниците. Очевидно е, че той го прави за пари. И то за много пари! До 2016 г. клубът се издържа от Александър Зайцев, натрупал капитал покрай бизнеспартньорството си с Виктор Лукашенко - най-големият син на белоруския президент. Зайцев обаче продава основния пакет акции на инвестиционен консорциум със седалище в Дубай. Подробности по сделката не се съобщават, а шейховете явно не желаят да се показват по телевизията, което поражда какви ли не слухове относно въпроса кой е истинският собственик на "Динамо" (Брест).

Който и да е той, явно е решил да развърже кесията, тъй като Диего Марадона не е никак евтин наемник. Белоруските медии твърдят, че на него ще му се плаща не толкова да върши чудеса в обиграването на "Динамо", колкото да привлича интереса на света към местния футбол.

Диего още от първия възможен момент започна да си върши съвестно работата. Той публикува в инстаграм снимка как се е разположил на диван, на който е постлано и знамето на Беларус.

Обърнато е

надолу с главата,

но кой ли би се разсърдил на гениалния аржентинец за малката неточност.

Домакините се похвалиха, че са му приготвили луксозно жилище със собствен фитнес и джакузи. Марадона ще живее в него само през лятото и пролетта, като в договора му има клауза, позволяваща му да се прибира у дома през суровите зимни месеци.

"Той е най-големият и може да си прави, каквото пожелае. Единствената му задача е да ни направи по-популярни в световен мащаб. Може да се каже, че си върши страхотно работата от самото начало. Всички говорят за нас, всички влязоха в интернет, за да се поинтересуват от визитката на "Динамо" (Брест). Едва ли можехме и да мечтаем за по-добра рекламна кампания", радва се белоруският спортен журналист Владимир Беражку.

Според него

проблемите на Марадона с дрогата

няма да попречат на престоя му в бившата съветска република, където наркотиците са сравнително слабо познат порок. Диего се кълне, че е спрял с глупостите и в момента изживява втора младост. Белоруското изпитание ще даде отговор на въпроса - истината ли говори футболната легенда.