Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Някои от момичетата извергът само опипвал. На други прилагал специалната си техника за лечение, както наричал блудствените си действия. Трети от жертвите превърнал в сексуални робини, подчинявайки ги със стандартните за подобен тип насилници заплахи.

Действал тихо и кротко години наред, превръщайки се в може би най-големия изнасилвач на непълнолетни момичета за всички времена. Най-лошото е, че част от жертвите му се опитали да потърсят помощ от шефовете на своя насилник, но се сблъскали с неразбиращи погледи и смутени усмивки.

Възмездието, макар и ужасно закъсняло, все пак идва. Тези дни докторът изнасилвач Лари Насар беше осъден на общо 360 години затвор, а финансовата компенсация за жертвите му достигна невероятните 500 млн. долара. Финалът на съдебния процес

предизвика невиждан интерес

на американска територия. Всички се питат как е възможно чудовище от подобен ранг да действа необезпокояван толкова дълго време. Възможно е, ако извергът е много хитър, а околните проявили необяснимо безразличие.

Със сигурност, ако някой колега преподавател беше проявил малко повече разбиране и внимание към сигналите на уплашените момичета, д-р Лари Насар щеше да бъде заловен много по-рано. И много детски животи щяха да тръгнат в съвсем друга посока. Злото обаче много често надделява над доброто, доказателство за което е и историята на бившия лекар на Американския национален отбор по спортна гимнастика и на Мичиганския университет.

Д-р Насар се ползва с уважението на колегите си и

сам се величае като любимец на децата

Назначаването му в националния отбор по спортна гимнастика е рекламирано като голям успех за шефовете на федерацията. Насар е лекар, масажист и психолог, когато се налага да се успокои разстроено от тежките тренировки дете. В клиничната болница на университета в Мичиган също го посрещат с хляб и сол. Пред колегите си преподаватели той се хвали и с прочутата си лечителска техника за бързо оздравяване на навехнати крайници и стресирани детски психики. Всички го зяпат с дебилно обожание и никой не се сеща да провери какви точно ги върши извергът в докторската си стая. За зла участ той се оказва изключително активен изнасилвач.

До този момент се знае за 323 жертви на Доктор Секс, както беше наречено чудовището в САЩ. Само си представете какво означават 323 момичета, техния ужас и разбити съдби. Докторът има твърде много власт и почти никакъв контрол от страна на висшестоящите. Човешката глупост е негов верен помощник през всичките години на издевателства. Много рано чудовището в бяла престилка се примирява със своите извратени интереси и не полага никакви усилия, за да ги изтръгне от болното си съзнание. Вместо това търси благоприятна почва, за да

посади семето

на злото

От Американската федерация по спортна гимнастика сякаш нарочно вкарват вълка в кошарата. Те предлагат непълнолетни момичета в изобилие, които на всичкото отгоре са поставени и в стресова среда. Лари Насар няма нужда от втора подкана. Той бързо печели симпатиите на началници и родители и след това сваля овчата си кожа. Десетки момичета са опипвани, други са подлагани на всевъзможни гаври, а немалко от бъдещите звезди на спорта са принудени да правят секс с доктора.

На своите жертви Насар обяснява, че действията му са единствено и само за сваляне на напрежението и за лекуване на физическата болка. На бунтарките, които осъзнават добре какво им се случва, докторът прилага други техники за манипулация.

"Започна да прави секс с мен, когато бях на 13, и не ме остави, докато не излязох от националния отбор. Постоянно ми обясняваше, че това е най-добрият начин за лечение и било нещо нормално за всички други отбори. Когато реших да се възпротивя, ме заплаши с думите: "Ще ти съсипя кариерата и повече няма да помиришеш състезание", разказва олимпийската шампионка от отборното в Лондон Макайла Марони. Защо въпреки това не се е оплакала ли? Защото е било уплашено момиче с амбициозни родители, което наистина е вярвало, че успехите в спорта са най-важни на този свят и тя трябва да е готова на всичко, за да ги постигне.

Марони е една от първите жертви на доктора, която се

престрашава да излезе на светло

и да разкаже на какво е била подлагана. Смелостта й заразява и други бивши гимнастички, а сега жени с кариери и семейства. Всички те се кълнат, че не са забравили за ужаса и са изгубили много години от живота си в борба с кошмарите.

И да, имало е такива, които са намерили сили у себе си да пренебрегнат страха, унижението и болката и да подскажат, че нещо ужасно се случва в стаята на уважавания и винаги усмихнат доктор. Признанията им се сблъскват със солидна стена от неразбиране.

"Най-лошото е, че треньорите знаеха и си мълчаха. Сигурно са се притеснявали какви последствия може да има толкова голям скандал. За тях най-важни бяха резултатите. И нас научиха да сме готови на всичко в името на победата. Сега осъзнавам колко извратено е било подобно мислене, но тогава бях на 15 и бях длъжна да слушам възрастните", изповядва се Джейми Данцшер, която също е била сред жертвите на серийния педофил. След като напуска спорта, тя прави всичко възможно

да потисне ужасните спомени

Така правят десетки други жертви на Насар и той е на косъм от шанса да се измъкне безнаказано и да продължава своята дейност до дълбока старост.

Добре че полицаи попадат на мрежа от педофили, които си разменят видеофайлове с детска порнография. Ченгетата си вършат съвестно работата и успяват да разконспирират участниците в престъпната група. Един ден те нахлуват в луксозното жилище на д-р Насар и откриват богата колекция от филми с детско насилие в най-тежките му форми. Уважаваният специалист в бяла престилка е арестуван, а новината за извратеното му хоби активизира част от жертвите му.

В началото на процеса Лари Насар пледира "невинен" по всички обвинения. След като се събират свидетелски показания на жертвите му, педофилът опитва да сключи извънсъдебно споразумение, но вече е твърде късно. Прокурорът е надушил бърза и славна победа и се готви да поиска няколко доживотни присъди.

В разгара на шумния съдебен процес медиите прогнозират, че Насар ще бъде осъден на поне 30 години затвор. Присъдата надминава и най-смелите очаквания. Докторът, който лекуваше своите жертви със секс, е пратен зад решетките за 360 години. Когато чува присъдата си, Лари рухва психически. Няма как да се пребори току-така с мисълта, че ще прекара остатъка от живота си затворен между 4 стени и решетки с изпечени бандити, които смятат за свой дълг да подлагат на разнообразни страдания съкилийниците си с присъди за педофилия.

Лари Насар не е единственият, който трябва да си плати. Много от главните действащи лица във федерацията по спортна гимнастика са уволнени и

натирени в

миша дупка

Последствия има и за Мичиганския университет, който години наред осигурява заплата и куп други бонуси за доктора, който вместо да лекува, изнасилва. Висшето учебно заведение сега е принудено да плати невероятния половин милиард долара обезщетение на жертвите на д-р Насар. 425 млн. ще бъдат платени на момичетата, които вече се оплакаха и доказаха, че са били жертви на изнасилвача. С другите 75 млн. ще бъдат покрити претенциите на жените, които тепърва ще разказват за своя сблъсък с чудовището Насар.

От ръководството на университета се опитаха да подскажат, че подобна глоба е способна да ги срине. Годишният им бюджет е 1,3 млрд. долара и няма как почти половината да отидат за обезщетения. Едната възможност е

шоково увеличение

на таксите за обучение, а другата е да се теглят банкови заеми, които да бъдат изплащани години наред.

Пари от банката ще са необходими и на Олимпийския комитет на САЩ, както и на подопечната му федерация по спортна гимнастика.

И те са обект на съдебни претенции от страна на жертвите на Насар. Парите не могат да заличат ужаса, но все пак ще са някаква утеха и частично възмездие за всички злини, извършени от серийния изнасилвач.