Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Илиева изчезна на 2 май
Десислава Илиева изчезна на 2 май

До момента няма нито един обвиненТрупът на Александра е изхвърлен от морето, Деси и Антонина са в неизвестност Едната била бременна, а другата живяла с убиец

Самоубили се или изчезнали по "бързата процедура". Сексробство или ревност от страна на мъжете им. Пълна мистерия цари около съдбата на десетки наши сънароднички в чужбина, които изчезват или са откривани мъртви.

Само за няколко месеца 5 българки изчезнаха на остров Крит, част от тях бяха открити мъртви при неизяснени обстоятелства. Изглежда, че властите там не могат да разплетат случаите и да стигнат до престъпниците.

В случаите, когато има такива, те се водят заподозрени и е трудно да се докаже вината им. Въпросът е защо изчезват българки на острова.

Последните три случая станаха в рамките само на месец. Българската общност там организира подписка, за да каже на властите в Гърция, че настоява за

бързо

разследване

на всички "инциденти".

Историите около трите българки са обвити в мистерия, а за една от тях изобщо не се знае дали някога ще бъде намерена. За другите две обаче има заподозрени, които засега са без обвинения.

Най-фрапиращ е случаят с 37-годишната Десислава Илиева. Тя е в неизвестност от 2 май и към днешна дата все още няма никаква следа от нея. Жената родом е от Враца, но в последните 7 години е живяла на гръцкия остров Крит. Имала връзка с грък, от когото била бременна. Близки на жената разказаха преди "168 часа", че преди да изчезне, тя е имала среща с въпросния мъж в селото му, след което следите й се губели. Фрапиращото в нейния случай е, че 45-годишният мъж, с когото е съжителствала, бил намерен обесен четири дни след като стана ясно, че тя е изчезнала.

Дали с него си е отишла и истината за

случилото

се с българката

и къде е тя в момента, никой не може да каже. Съмненията за това, че мъжът е имал нещо общо с изчезването й, са потвърдени и от нейни приятелки на острова. По думите им гъркът не искал детето да се роди. Категорично заявил това и на нашенката.

Запознати твърдят, че тя често говорела за това как няма търпение да се роди бебето, но постоянно повтаряла, че се чувства притеснена.

Трупът на Александра Бижева беше открит на 7 май
Трупът на Александра Бижева беше открит на 7 май

"Само веднъж да се роди детето ми и всичко ще бъде наред", казвала жената пред близки.

И до днес властите не са прекратили предприетите издирвателни действия, но до момента те са без резултат. 

Другият случай е на 38-годишната Антонина Зоева, която е в неизвестност от 11 май. Жената родом е от Сливен, но от няколко години живеела в Гърция. Известно време пребивавала и в Кипър, където искала да си намери по-доходна работа. Завърнала се отново в Гърция, но този път избрала остров Крит. За нея се знае, че е имала отношения преди време със сирийски гражданин, който е декларирал в полицията нейното изчезване, но по данни на разследващите той не бил замесен в него. Месец преди следите й да се изгубят, тя живеела при 60-годишен гръцки гражданин в село Хумери, в близост до град Ретимно.

Мъжът бил криминално проявен и осъден за убийство. Излежал е 18-годишната си присъда в затвора съвсем наскоро. Малко след това се събрал с Антонина. Според показанията му, преди да изчезне българката си събрала нещата и поискала да я закара в град Ретимно. Съмненията, че той има общо със случилото се, се засилвали от това, че показанията, които давал, били противоречиви.

Заради това и домът му в селото е претърсван няколко пъти. Пред "168 часа" братовчедка на жената сподели, че тя няма спомен Антонина някога да е говорила за мъжа, с когото живее.

"Всички знаеха, че той е рецидивист, но тя никога не е разказвала какъв е бил той по характер и как се е държал с нея - обяснява жената. - Не се е оплаквала и не е споделяла някога да й е посягал."

Българката е

разведена

от 10 години, но от първия си брак има 16-годишна дъщеря. Момичето не живеело с нея. Вече повече от 10 дни вече близките на Антонина търсят истината за нейното изчезване, но безуспешно. Основният заподозрян казва, че няма общо със станалото, а никой местен не е пуснал сигнал, че някъде случайно е виждал жената.

Трупът на друга българка бе изхвърлен на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит на 7 май. Александра Бижева, която е родена в Горна Оряховица, бе открита без дрехи съвсем случайно от туристи на безлюдно място. Версията на гръцката полиция тогава бе, че жената първо се е ударила в нещо, а след това се е удавила. Още тогава приятелките й изразиха съмнение в това, тъй като българката имала страх от вода и избягвала да плува. В деня, в който се удавила, имало силен вятър и морето било бурно. Било студено, а Александра не е носила

никакви

аксесоари за плаж

38-годишната Антонина Зоева е в неизвестност от 11 май
38-годишната Антонина Зоева е в неизвестност от 11 май

Единствената открита нейна вещ е личната й чанта, която била на 50-60 метра от трупа й. Александра имала приятел грък, с когото през зимата живеят в Янина, а през лятото - на остров Крит. "168 часа" опита да се свърже с близки на жената, но те отказаха да говорят. Според техни познати семейството й приело версията на полицията и не желаело да коментира повече случая.

Кои са другите две българки, които бяха намерени мъртви, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още: 

Българка изчезна в Ретимно на остров Крит

Поредна българска жертва на остров Крит