Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Настъпи дългоочакваният ден за хиляди хора. Днес британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл си казаха „Да“ и се врекоха във вярност пред погледите на 600 хиляди гости. Отделно по улиците имаше над 100 хил. души, които тръпнеха в очакване да зърнат новото кралско семейство. Церемонията се следеше и от целия свят и предизвика множество вълнение.

За тази звездна приказка кралската фамилия инвестира 32 милиона паунда, като 30 от тях отидоха за най-мащабното организиране на охрана за сватбата. Основната причина беше високият pиc? oт пoтeнциaлни тepopиcтични атаки. Мep?итe, ?oитo бяха взeти, ca бapиepи зa cпиpaнe нa aвтoмoбили, въopъжeнитe пaтpyли и пoвишeнa пpoвep?a нa cигypнocттa нa лeтищaтa.

Въпреки това веднага след като принц Хари и Меган обявиха годежа си фирмите на Острова се хванаха за работа. Появиха се хиляфи сувенири с образа на младата двойка. Отдавна кралското семейство е сериозен бизнес във Великобритания, защото всяка година то осигурява 550 млн. паунда увеличение на икономиката посредством туризъм. Бракът на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г. привлече само в рамките на месец 350 хил. човека и донесе доста добра печалба за фирмите по Острова.

Сега прогнозите на специалистите са, че сватбата на годината ще направи финансова инжекция от над 500 млн. пауда в британската икономика. Експертите изчисляват, че за пътуване и хотели туристите ще похарчат над 200 млн. лири, а повече от 150 млн. ще се прахосат по партита за сватбата.

Икономистите смятат, че събитието ще помогне да се преодолеят част от щетите, които нанесе Брекзит.

Четете още:

Започна сватбата на годината: Принц Хари се разплака при появата на Меган

Вижте първата целувка на Хари и Меган (Снимки+Видео)