Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

64-годишен пенсионер от Варна получи условна присъда за опит за блудство с две момичета от социални домове за деца, лишени от родителски грижи. Освен това застаряващият мераклия бе признат за виновен и, че е напивал девойките. Той ще трябва да плати и 3000 лв обезщетение по гражданския иск на по-малкото момиче.

Гаврата с момичетата, които са били на 13 и на 15 години, е извършена в периода от 13-и до 21-и юни 2015-а година. Знае се, че по-голямото е проституирало, но в съда не бе доказано, че пенсионерът му е платил за ласките. Съдът прие за доказано, че по време на срещите на мъжа с двете девойки, той ги е напивал с ракия, бира, водка и червено вино. След като им се замаяли главите, следвали опити за целувки и опипвания, но до сексуален акт не се е стигнало. Въпреки това, законът е категоричен, че е престъпление опитът за блудство с малолетно и непълнолетно лице.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания като определи пенсионерът да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият бе осъден още да заплати обезщетение на пострадалата малолетна за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски.