Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изненадваща. Такава е новата книга на Васил Панайотов "Другата" на издателство „Сиела”. 

Романът смайва още след първите няколко страници и кара читателя да забрави очакванията си, задавани от на пръв поглед клишираната история за любовен триъгълник между колеги.

Бюрото на Стефан е между това на жена му Магда и колежката им Емилия. Довчера сякаш всичко е било нормално, но след толкова години двамата съпрузи и родители са се превърнали в сътрудници, защото животът би бил по-жесток, ако се живее в самота. Стефан обаче неочаквано и за самия себе си се влюбва в Емилия. Увлечението му прераства в любов, която ще промени и тримата.

Изненадващо е, че без да има нужда от повече диалози и особено действие в повествованието, Панайотов успява да наелектризира историята с вътрешния конфликт на главния си герой, у когото именно става истинският екшън. "Другата" е много различна книга от дебютния роман на писателя - "Убиец", съавтор и на сборниците с разкази „Любовни упражнения”, „Проект смърт”, „Обича ме, не те обича” и романа „Стъклен дом 2”.

С новото си творение татуираният автор, който не се стреми към спретнатия вид на изрядния писател, доказва, че определено знае как да борави с думите и да сюрпризира приятно. Романът му тълкува разликата между любов и обич, търси мотиви зад мигновената и болезнена замяна на предаността с предателство, на измяната с вярност.

Голямата изненада тушира на финала, който окончателно води до разкаянието на предубедените читатели към любовната драма изобщо, към един автор извън всякакви калъпи, към "Другата".

И затова няма нищо изненадващо във факта, че тиражът на книгата е изчерпан само за 30 дни, но спокойно - вече е пусната допечатка.