Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Тонкева, дъщеря на убития ресторантьор Наско Тонкев, апелира с отворено писмо до главния прокурор и медиите за пълна данъчна ревизия на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. С личното оръжие на Влайков на 31 август, м.г., бащата на момичето беше застрелян от 6-годишно момченце в семейния им ресторант в септемврийското село Виноградец по време на тържество. В писмото си Деница пише: "В момента, в който пуснаха Лазар Влайков под парична гаранция, тихомълком бяха продадени сградите на местната кооперация в центъра на село Виноградец, чийто председател е самия Влайков.

ПИТАМ: Кое наложи тази бърза продажба на имуществото на КООП "ВИНОГРАДЕЦ"?

Тези сгради са строени преди десетилетия от дедите ни.

      ПИТАМ: Реална ли е СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА?

В селото се говори, че сградите са продадени на символични цени, близки до данъчната им оценка и далеч под пазарната им стойност."

Според Тонкева семейството на бившия общински председател водело охолен живот, който бил несъпоставим със заплатата от 400 лв. на Влайков като общински съветник и 700 лв. на съпругата му. Имали и три автомобила. Деница Тонкева настоява  още Влайков да подаде оставка като общински съветник.

Преди около седмица окръжната прокуратура в Пловдив внесе в пазарджишкия районен съд обвинителен акт срещу Лазар Влайков за лошо съхранение на личното му оръжие - пистолет " Глок", вследствие на което беше убит ресторантьора Тонкев. Престъпление, за което Законът предвижда затвор от 3 до 10 години.