Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

Двама рецидивисти са задържани за извършен дързък грабеж от заложна къща в Пазарджик, съобщиха от полицията. Престъплението е било извършено на първи май в заложна къща, намираща се в централната част на града и в близост до областната полицейска дирекция.

Мъж с маска на главата влязъл в обекта, в обедните часове, когато там нямало клиенти и заплашил служителката, че ще я пребие с юмруци, ако не му предаде наличните пари. Още преди примрялата от страх жена да се опомни нападателят разбил ключалката на стъклена витрина и отмъкнал поставените вътре златни накита, след което напуснал заложната къща. Веднага след подаване на сигнала за обира оперативен екип започнал издирването на извършителя.

В хода на разследването станало ясно, че той е имал съучастник, който е стоял като отцепка пред заложната къща, докато вътре траел обира. В четвъртък прекият извършител е бил индентифициран и задържан. Оказало се, че това е 31-годишния криминално проявен и многократно осъждан Иван К. от Септември.

Заедно с него е установен и съучастникът му, също рецидивист-Димитър А. от пазарджишкото село Братаница. Мъжете са задържани за 72ч. с разпореждане на окръжната прокуратура в Пазарджик. Предстои наблюдаващия прокурор да внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на двамата - "задържане под стража".