Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НЕУДОБНИ ДУМИ: ПРОЛЕТ Е. И ПОЩРЪКЛЯХА!

Пукването на пролетта не се отрази добре на някои наши политици. Тежко подейства пролетното време на българския президент. Той реши да ходи в Москва, и то баш в навечерието на най-хубавия български празник –24 май. Направо е сбъркал адреса. Не казвам, че визитата му по това време при Путин е национално предателство, но явно не е национален принос. Просто Радев става част от чужда игра. При това игра антибългарска, антиевропейска.

На 1 май Корнелия Нинова предложи да се освети "паралелната държава". Яко бе я напекло слънцето тази пишман социалистка. Как социалистите да осветят сами себе си? Ами нали те са паралелната държава. Кое на кое е паралелното при самата Нинова: това, че е социалистка или това, че е капиталистка? И кое от двете ще осветяват "прожекторите"?

Не се отрази добре пролетното време и на двамата заместник председатели на българския парламент –Явор Нотев и Веселин Марешки. Първият „изби рибата” като заби директно в окупирания от руснаците Крим. Така се изхрачи в лицето на България, наплю и международното право. И забележете – това абсолютно нагло и противоправно действие го извърши „правист” по образование.

Неочаквано слънчаса и варненецът Веселин Марешки. Той пък затепа по стъпките на Волен Сидеров. Преди седем години, пак по същото пролетно време, лидерът на „Атака” отлетя до Париж за среща с рубладжийската френска националистка Марин Льо Пен. Сега по същия рубладжийски маршрут препусна Веселин Марешки. И той за среща с Марин Льо Пен. Резултатът от срещата е умопомрачителен: Марешки щял да иска референдум за излизане на България от НАТО. Явно той смята българите за прости, защото им предлага качулка след като дъжда е отминал.

Вярно е, че доста рано напече слънцето тази пролет, но все пак – пролет е. Какви ли простотии ще изръсят Радев, Нинова, Нотев, Сидеров и Марешки, а и подобията им, когато съвсем напече? През юли и август например? Ще има да им гледаме сеира. А иначе всичко е ясно: България е в НАТО и НАТО е и България. България е в Европейския съюз и Европейският съюз е и България. Ако ще гореспоменатите политически образи да си скъсат задниците от циркулиране между оня Путин и оная Марин льо Пен, всичката им пара ще отиде само в свирката. Под чадър да застанат пак слънчасали ще бъдат. Но е факт, че вместо да се радваме на хубавото пролетно време, ние се занимаваме с нашенското политическо пощръкляване.

*Александър Йорданов във фейсбук