Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Правят операция в Турция, която гарантира над 90% шанс за живот

Появата на метастазите в мозъка я принуждава да търси алтернативно лечение

Заради пътуването до Бразилия семейството пропуска рождените дни на децата

Лекарите дават 30-40 дни живот на Теодора Маджарова, която на 26 март заедно с мъжа си Александър замина за Бразилия, за да търси алтернативно лечение при медиума Жоао, заяви пред "168 часа" нейна близка.

Жената е диагностицирана 2 месеца след като ражда дъщеря си Дея.

Точно заради това се случва фаталното забавяне в лечението й -

никой доктор не е искал да й направи биопсия,

защото смятали, че има бучка от кърмата.

"Преди 2 години откриха болестта на сестра ми и мисля, че беше в начален стадий - разказва пред "168 часа" брат й Мартин Маджаров. - Направиха й биопсия. Започна да се лекува в Онкологията в София. Подложи се на няколко химиотерапии, но последствията бяха брутални за състоянието й."

Братът на Теодора Мартин Маджаров заедно с приятелката си.
Братът на Теодора Мартин Маджаров заедно с приятелката си.

Научно изследване отпреди 2 седмици потвърди, че

този метод прави раковите клетки по-агресивни,

като същевременно заразява здравата тъкан около карцинома. Резултатът е, че впоследствие туморът става неподатлив към медикаментозното лечение.

Според медици вероятно именно това е станало и с Теодора. Тя и мъжът й Александър имат 2 деца - Росен, на 5 години, и Деичка, както я наричат роднините им, на 2 г. Оказва се, че заради пътуването си до Бразилия родителите са пропуснали рождените дни и на двете си деца. Момчето е родено на 28 април, а момиченцето - на 30 март.

В момента децата са при майката й бащата на Теодора.

Преди да заминат за Бразилия, майка им сама се е грижела за тях.

"Гледаше ги добре, въпреки че ходеше на химиотерапии, които й причиняваха ужасни болки и гадене - споделя пред "168 часа" нейна близка приятелка. - Майка й се опитваше да й помага, но беше много трудно, защото тя живее в друг град."

По думите й Теодора винаги била усмихната въпреки борбата с ужасната болест.

"Докато ние се оплакваме от несъществени неща,

тя винаги се радваше

- разказва приятелката й. - Но днес Теодора е сама. Там - на 10 хил. км от дома, когато отвори очи, няма никого. Няма го семейството, нито дечицата й, нито приятелите й. Тя може да не види рожбите си преди последния си дъх."

Теодора и съпругът й Александър.
Теодора и съпругът й Александър.

Всъщност неуспешното лечение в България принуждава семейството на Теодора да търси държави, в които по-добре се справят с този тип заболявания.

"Спряхме се на Турция и там тя започна отново с химиотерапии. Почти всяка седмица в продължение на няколко месеца ходеше на процедурите - разказва братът на Теодора. -

Впоследствие й откриха метастази в костите”

Теодора за пореден път се подлага на вливания и метастазите са овладени.

"Малко по-късно й направиха и операция на гърдата в Турция - споделя Мартин. - Тогава лекарите бяха много оптимистични за състоянието й и дадоха над 90% шанс за живот. След това обаче й бяха открити и метастазите в мозъка, които объркаха нещата."

Лекарите й дали от 4 до 6 месеца живот

По тази причина Теодора и Александър започват да търсят други методи за лечение на коварната болест, но без да уведомяват семейството си.

"Скоро научихме, че не са искали да ни тревожат и не са ни казали - споделя роднина на Теодора. - Но тя си изглеждаше в добро физическо и емоционално здраве."

Случайно 32-годишната Теодора разбира за духовното и физическо лечение в Бразилия при медуима Жоао и при пророка Жозелиньо. В рекламната обява за първия пише, че е изцелил над 15 милиона души, а за втория, че е предрекъл катастрофата на принцеса Даяна. След като се информират за способностите на двамата лечители, Теодора и Александър решават да заминат заедно с групи, които се организират от българския медиум Кармен Лазарова. За лечението тя им взела около 3000 лв.

"Не ме уведомиха за реалното състояние на жената - споделя пред "168 часа" Лазарова. - Ако знаех, нямаше да допусна да пътува за Бразилия."

На 26 март Теодора и Александър

заминават

за град Абадиания

в Бразилия заедно с други българи, които също търсели изцеление. Въпреки заплатената сума при медиума Жоао трябвало да се купуват допълнително вода, сувенири и други предмети, които били енергийно заредени.

Александър не изпуска ръката на Теодора в болницата.
Александър не изпуска ръката на Теодора в болницата.

5 дни след това лечение българите са отведени при пророка Жозелиньо, който обаче по думите на Александър бил адвокат.

Последвали няколко духовни операции, но те се оказват почти фатални за Теодора.

11 дни след лечението състоянието й се влошава и Александър е принуден да я отведе в най-близката болница. Там обаче не могат да й помогнат.

С помощта на българското посолство Теодора е настанена в частна клиника. Въпреки това

тя постоянно спи, но не е в кома

Не може да се движи изобщо и не става от леглото.

Според мъжа й състоянието й е стабилно, но не може да се събуди, защото метастазите притискат определени части от мозъка й. Не е в кома и диша без апарат.

Вероятно по тази причина лекарите не искаха да подпишат документ, с който да разрешат пренасянето на Теодора със самолет до България. Освен това повечето авиокомпании отказаха да я качат на борда заради риск от влошаването на състоянието й.

Случаят обаче трогна множество хора, дори и външния министър Екатерина Захариева, която се зае лично с разрешаването на проблема. Тя и ведомството направиха всичко възможно полетът да бъде осъществен.

Той обаче струва твърде скъпо

Първоначално имаше оферта за транспортиране само със самолет чрез осигуряване на отделно място с медицинска апаратура и придружаващ лекар, за която бяха необходими 56 хил. евро.

По тази причина близките на 32-годишната Теодора създадоха група в социалната мрежа фейсбук "Да помогнем на Теди". Започнаха да събират пари и за по-малко от 2 дни бяха постъпили 77 хил. лв. и още 8000 евро.

Оказа се, че Теодора е юрист в Първа инвестиционна банка, откъдето колегите й смятаха да изтеглят заем, за да й помогнат. Замисълът не се осъществи, тъй като Александър и жена му вече са взели кредит за лечението.

Близки на семейството дори продаваха свои лично изработени картини срещу 100 лв., за да дарят парите за Теодора.

В понеделник на обяд семейството получи оферта от турската болница "Анадолу", която работи в сътрудничество с техните авиолинии.

Те ще осигурят полет до Истанбул, след което с линейка, пак от тяхна страна,

тя ще бъде докарана в България

Офертата е 30 хил. евро, а събраните до момента пари ще стигнат за покриването й. Дори вече полетът до Истанбул е платен. По тази причина кампанията бе спряна, но близките на Теодора смятат, че тепърва ще бъдат необходими повече пари за лечението й в България. Въпреки съветите на лекарите за риска при пътуването мъжът на Теодора е взел твърдото решение да се приберат в България.

"Датата е 4 май (петък). Ако Господ е рекъл, имаме шанс да се приберем - споделя Александър. - Има още детайли за уточняване, затова ни трябва цялата позитивна енергия, която можем да съберем."

След като бъде транспортирана до България, Теодора ще бъде поета от екип на "Токуда", който дотогава трябва да е съставил план за лечението и стабилизирането на 32-годишната жена.

Близките на младата майка не губят надежда, но ако преди лекарите й даваха от 4 до 6 месеца живот, сега смятат, че става въпрос за 30-40 дни.

Четете още:

Аз бях само водач на групата на Теодора в Бразилия. Не съм лечител

Българката Теодора, която е в тежко състояние в Бразилия, отишла да лекува рак с енергийни операции без контакт срещу 3 000 лева

Теодора най-много иска да прегърне децата си. Ще бъде у дома до края на седмицата