Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Сини” и “червени” стигнаха до съд заради драмата на Фернандо Каранга

Мнозинството от хората по тази земя живеят с усещането, че са вечни и тройно имунизирани срещу големите нещастия. За съжаление никой не е застрахован от дебнещите иззад ъгъла нещастия. Вижте само какво се случи в живота на Фернандо Каранга.

На единия ден той е на върха на своята слава, страшно му върви в професията, ежедневието му е леко и безоблачно. След това само в рамките на 24 часа Каранга губи и личното си щастие, и професионалния си късмет. Нападателят на ЦСКА по никакъв начин не е предизвикал жестоката съдба. Той е жертва на поредица от нещастия и лошо стечение на обстоятелствата.

Голямата мъка се настанява в живота на Каранга, след като той научава за смъртта на майка си, и то броени часове преди дербито с "Левски". Всеки на негово място би зарязал всичко и би тръгнал към родината си, за да е с близките си в най-тежкия момент за цялото семейство.

Каранга обаче не си купува билет за Бразилия. Вместо това той обявява на шефовете си, че е готов да участва в най-важния мач за сезона. "Червените" са загубили с 0:2 от "Левски" в първия полуфинал за Купата на България, но не са прибрали знамената. Играчи, шефове и феновете на ЦСКА са убедени, че чудото е възможно, но няма как да стане без Фернандо Каранга.

Бразилецът няма нужда да бъде убеждаван. Готов е да потисне мъката в името на каузата ЦСКА. Мачът започва добре и "червените" опитват да притиснат съперника. В 28-ата минута Каранга получава поредния жесток удар през този "черен" за него ден.

Безумецът със "синя" фланелка Хали Тиам абсолютно ненужно се хвърля зверски в краката на бразилеца. Виновникът получава заслужен червен картон, а потърпевшият се превива от болка на тревата. Все пак се изправя и опитва да продължи но няколко секунди по-късно отново се срутва на терена. Каранга плаче от болка и безсилие, а феновете на "Левски", незнайно защо, го освиркват бурно.

Нападателят трябва да напусне играта, а по пътя към съблекалнята е подпомаган от хора от лекарския щаб на ЦСКА. Сам няма да успее да напусне терена. Абсолютно нелогично освиркванията стават още по-оглушителни. Няма нормално обяснение какво предизвиква толкова силна агресия в сърцата на "сините" фенове, при положение че те на живо са видели зверството, което е извършено върху бразилеца.

Следващите часове в живота на Каранга не са по-леки. Лекарите се съмняват за скъсани коленни връзки, което означава да остане извън терените за поне половин година. Това е възможно най-неподходящият момент за Каранга да бъде контузен тежко от самозабравил се изверг. Няколко клуба от Европа са обявили готовността си да купят голмайстора на "ЦСКА-София", което е добра новина и за шефове, и за самия играч, за когото България е само междинна спирка по пътя към по-добре платено първенство.

В последния момент лъч светлина все пак се показва между облаците, надвиснали над живота на Каранга. Контузията не е чак толкова тежка и той ще отсъства само няколко седмици. Въпреки това покушението на Хали Тиам върху бразилския голаджия става повод за жесток скандал между двата софийски клуба. От ЦСКА твърдят, че едва ли не сенегалецът е получил поръчка "от горе", за да се опита да счупи и двата крака на Каранга. "Левскарите" реагират гневно и обещават съдебно дело срещу клеветниците. Самият играч бързо се вдига на крака и дори е забелязан да се разхожда в столичен мол с шина на крака.

В емоционално обръщение той благодари на всички фенове, които са били съпричастни към мъката му, и обещава да се върне още по-силен на терена.

Големият въпрос е дали при завръщането си отново ще е облечен с екипа на ЦСКА. През последните дни се роят слухове за страхотни откъм финансовия си размер оферти за бразилеца. В същото време от клуба подсказват, че има вариант Каранга да играе за ЦСКА в първите мачове от евротурнирите и за негова продажба да се мисли в началото на август. Шефовете на ЦСКА със сигурност са си направили сметката, че нападателят ще си вдигне сериозно цената, ако запише добри мачове за "червените" в Европа. Всичко това е възможно едва след като Каранга се възстанови напълно физически и психически от нещастията, които му се струпаха за толкова кратко време.

Четете още:

Гунди - от парцалената топка до златната деветка

Гунди беше футболен гений! Невероятно харизматичен мъж. Бабите по опашките през соца му викаха "Президента"