Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чико Ксавиер получава "послание" от починалата си майка да прочете книгата на най-стария окултен автор

Висшият дух се явил на Антъни Уилям на 4 г. и му казал, че баба му има рак на белите дробове

Джордж Андерсън е поканен от оцелялото при холокоста семейство на Ане Франк

Всички помним как като деца сме се събирали на групички и сме "викали" духове, за да ги питаме за бъдещето си. Това всъщност е философията на спиритуализма - медиуми "предават" посланията на мъртвите към живите и "лекуват" или "предричат" бъдещето.

Тя е широко застъпена в Латинска Америка, където медиуми от типа на Жоао де Деуш са на почит и хората им вярват повече, отколкото на традиционната медицина.

Менторът на бразилския лечител е най-известният посредник между световете на живите и мъртвите в цяла Южна Америка. Това е познатият с името Чико Ксавиер, роден като Франсиско Кандидо Ксавиер. Още като ученик той долавя

“присъствието”

на духове

в класната стая

и чрез тях пише книги.

Първата от тях и най-известна е "Парнас" - 259 стихотворения, вдъхновени от бразилски и португалски поети, които стихове притежават стила на своите "автори".

За Чико Ксавиер всичко започва през май 1927 г., когато сестра му Мария заболява психически. Той смята, че са я обзели духове, и започва да я лекува със спиритически сеанси, при което получава "съобщение" от починалата си майка, която му препоръчва да прочете книгите на Алън Кардек, един от най-известните окултни автори.

Само месец по-късно Чико открива спиритически център на име Луис Гонзага в дървената къща на брат си. През юли същата година, "воден" от "гласовете на духовете", започва да пише.

"168 часа" писа и за друг известен безкръвен лечител - Алекс Орбито от Филипините.

Изследване на канадския лекар Лий Пулос специално за него установява, че

60% от болните от рак, преминали лечение при Орбито,

живеят повече от 5 години след това. Тоест те са излекувани.

За Орбито писа холивудската звезда Шърли Маклейн. По собствените му думи той изцерява пациентите безкръвно - като изважда негативната енергия от болните.

Разликата между Жоао де Деуш и Алекс Орбито е, че филипинецът е публикувал официален ценоразпис на лечението - 1750 евро за 10 дни.

Той е арестуван през 2002 в Италия и е обявен за измамник. Орбито поискал да покаже нагледно пред съда как стават безкръвните операции, но това не му е позволено.

3 г. по-късно в Канада е обвинен в измама на стойност над 5 хил. долара.

Хванали го да "лекува" в стая в хотел в Торонто за 2 минути срещу 135 долара. Твърдял, че прониквал с ръце в болния, вадел негативната енергия или тумора и раната се затваряла.

За 3 дни 600 души минали през хотелската му стая, като оставили около 80 хил. долара. Парите били давани на 62-годишния Джон Робърт Ууд, който също е разследван за измама.

Впоследствие

всички обвинения срещу Орбито

са оттеглени,

тъй като престижна адвокатска кантора установява, че за тях няма никакви доказателства, а лечителят не е навредил на никого.

Освен Алекс Орбито във Филипините има още 200 подобни лечители.

Антъни Уилям
Антъни Уилям
И на Запад се срещат медиуми от този род. Най-известният е американецът Антъни Уилям, при когото са ходили манекенката

Наоми Кембъл

и актрисата

Гуинет Полтроу

От дете той общува с представители на Висшия дух и получава свише информация за здравето на всеки, който търси помощ от него.

Когато е бил на 4 г., някакъв глас му проговорил и твърдял, че е Духът от най-висшата сфера. Казал му да обяви пред семейството си, че баба му има рак на белите дробове. Момчето не знаело какво е това, но повторило думите и после жената се подложила на изследвания, които го потвърдили.

Джордж Андерсън
Джордж Андерсън
Американецът Джордж Андерсън пък е единственият спиритуалист, който е поканен в Холандия от оцелелялото от холокоста семейство на Ане Франк. Той е известен с това, че не предсказва бъдещето, а

само предава посланието

на мъртвите.

По време на сеанс той чувства лек шум в главата си. В книгата си "Уроците на истината" пише за задгробния живот и какво ни очаква там. Според него хората се връщат там, откъдето са дошли преди раждането си.

Учените често се чудят дали тези феномени притежават свръхестествени способности, или разчитат на "плацебо" ефект. Много от тях са били обект на изследване и още никой не може да каже със сигурност дали са шарлатани, или помагат.

Още за медиумите четете в хартиеното издание