Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Pixabay
Снимка Pixabay

В резултат на прецизни оперативни действия на криминалисти от Монтана и Видин са установени извършители на множество кражби в последните дни. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР- Монтана.

С постановление на Районна прокуратура Монтана днес е наложена 72-часова мярка за задържане на Д.В. - на 41 години от село Смоляновци, с криминални регистрации в полицията и осъждан. Вчера той бе задържан от служители на РУ - Монтана в населено място в близост до града, след като в сряда в сутринта избяга от полицейски патрул, пристигнал на сигнал за кражба в магазин в Монтана.

Служителите на реда установили на местопроизшествието и 34-годишния П.В. от Монтана, също с криминални регистрации и осъждан. След изтичане на 24 – часовата му мярка, днес е задържан на територията на РУ-Белоградчик. При извършения оглед полицейските служители открили разбит патронника на вратата на магазина, а на около 50 метра от магазина намерили лек автомобил "Ауди" с монтанска регистрация, собственост на избягалия Д.В. В канал в близост до автомобила намерили изхвърлени две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и част от дървен клон с прикрепена част от патронник, служеща за заключване. Предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане на Д.В. Разследващи и криминалисти от РУ - Монтана продължават работата по доказване на престъпната му дейност. Действията се извършват под надзора на Районна прокуратура Монтана.

Разследващи полицаи и криминалисти от Видин работят по доказване съпричастността на П.В. и Д.В. към престъпни посегателства, осъществени през месец април на териториите на общините Ружинци и Чупрене, област Видин. В заложна къща в Монтана, полицията е открила и иззела телевизора - обект на кражба от кметството в село Протопопинци. Под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Белоградчик продължава работата по образуваните за кражбите във Видинско досъдебни производства.