Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Двама варненци са с постоянни мерки за неотклонение задържане под стража, след като бяха задържани с различни наркотици. Това реши Варненският окръжен съд.

Рафет Б. бе задържан на 24-и април в центъра на морската столица. Работното обвинение срещу него е за притежание и разпространение на амфетаминови производни и хероин. Разследващите за иззели от 48-годишния мъж 145 пликчета, съдържащи хероин, с общо нетно тегло 4,98 грама и 137 броя прозрачни торбички, съдържащи амфетаминови производни с общо нетно тегло 8,225 грама.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че предвид тежестта на престъплението, за което е обвинен и предвиденото за него наказание съществува обосновано подозрение лицето да се укрие или да извърши престъпление и определи най- тежката мярка за неотклонение.

18-годишният Валентин М. също ще изчака началото на процеса си зад решетките. Той е задържан на същата дата във варненския квартал "Владиславово". При полицейска проверка у него са намерени 26 пакетчета с кристално вещество. Експертна справка установила, че това е амфетамин с тегло 2,01 грама. Срещу младежа е било образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотици, което се наказва с „лишаване от свобода от 2 до 8г. Въпреки че е само на 18 години, Валентин вече е осъждан за същото престъпление. На 24 октомври 2017 г. той сключил споразумение с прокуратурата, одобрено от съда. С него той приел да изтърпи наказание "пробация“ за срок от 6 месеца, както и да има задължителна регистрация по настоящ адрес през периода. Срокът на наказанието е изтекъл на 10 март тази година.