Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Състав на окръжния съд в Пазарджик отказа да промени мярката за неотклонение и да освободи от ареста 27-годишния Даниел Симеонов от София, обвинен за извършител на въоръжен грабеж във Велинград. Престъплението беше извършено на 13 декември, м.г., когато въоръжен с пистолет мъж нахлува в обменно бюро, заплашва касиерката с оръжието и взима наличния оборот от 15 хиляди лв. и 5000 евро.

Впоследствие за престъплението са задържани 3 лица, но обвинен е само Симеонов. Според прокуратурата извършителят на грабежа е бил разпознат от касиерката, а при обиск в дома му са открити веществени доказателства от престъплението. В съдебната зала стана ясно, че към момента на въоръжения грабеж във Велинград Даниел Симеонов вече е бил обвиняем и за грабеж във Варна.

Според неговия защитник адвокат Веселинова обаче има признание от друго лице, което е заявило, че то е извършител на грабежа на велинградското обменното бюро. Това не е взето под внимание от разследващите органи, заяви Веселинова. Даниел Симеонов поиска от съда да бъде освободен от ареста срещу "подписка".

С мотив, че може да се укрие или да извърши друго престъпление съдът отказа промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража". Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.