Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няколко млади момчета ги вършат тези глупости и така вкарват в беля цялата агитка. Призовавам ги да спрат с глупостите, защото на стадиона отиваме да се забавляваме, а не да убиваме", категоричен е ММА боецът Даниел Илиев, който също така е един от най-популярните ултраси на "Левски". Той е категоричен, че няма информация кой и как вкарва бомбичките на стадиона.

Според криминалните психолози бомбаджията от агитката е младо и свито момче, което търси бързото одобрение на себеподобните. За съжаление всеки младеж с объркана психика и тежки комплекси лесно може да се запознае в интернет как точно се изработват взривните устройства, с които искат да подсилят адреналина си по време на мач.

Най-често срещаната бомбичка, която гърми на мача, е съставена от бронз и миниум на прах Веществата се опаковат с тиксо, като преди това са сложени и няколко камъчета. По време на мач бомбаджията хвърля пакета и при удара в земята камъчетата дават искра, която възпламенява сместа. Звукът е оглушителен, а черното петно на пистата трудно се заличава. Опасни са камъчетата, които летят като шрапнели. В последните години бронзът трудно се намира в свободна продажба и затова бомбаджиите търсят други подходящи заместители. "168 часа" се запозна с няколко вида рецепти, но едва ли е нужно да се преподава това опасно изкуство на хора, които нямат задръжки и са готови на всичко,

за да се издигнат

в йерархията на агитката

Остава въпросът как опасните пакети влизат на стадиона, при положение че полицаите претърсват сантиметър по сантиметър дрехите на ултрасите в сектор "Г" и сектор "Б". Когато мачът е на клубните стадиони на "Левски" и ЦСКА, подобна операция се оказва фасулска работа. Бомбаджиите минават предишния ден и скриват своите произведения в секторите зад вратата. Трудно байчото на стадиона може да спре момчетата, които се чувстват като у дома си.

Виж, вкарването на бомба на ст. "Васил Левски"е по-трудна работа, тъй като там охраната е по-сериозна и през седмицата, когато няма мачове. Според хора от агитката взривните вещества се вкарват на части.

Един вкарва бронза,

а друг миниума

След това на място се опаковат и се приготвят за предстоящите военни действия.

Самото приготовление на бомбичките и боравенето с тях е опасна работа. През 2015 г. ултрас на "Локо" (Пд) изгуби ръката си на дербито с "Ботев" (Пд), докато се занимаваше със своята си бомбичка. Тя се взривява преди да е излетяла към пистата и му отнася китката, а лекарите не успяват да я възстановят.