Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако се доверим на някои „социологически проучвания” – да, тъпи са. Мнозинството, казва социологията , фили Русия и все намира кусури на Европейския съюз. В тази връзка ще припомня фактите и ще задам въпрос.

Първо информацията:

1. Европейският съюз е политически и икономически съюз между 28 европейски държави. България е една от тях. Останалите са: Франция, Германия, Италия, Белгия, Люксембург, Холандия, Дания, Ирландия, Великобритания, Гърция, Португалия, Испания, Австрия, Финландия, Швеция, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, Румъния и Хърватия. В ЕС няма мита, няма визи при пътуване. Българинът може да живее и работи във всяка една от изброените държави. Хора, стоки и капитали се движат свободно. Има ли някой който да не знае това? Да не е чувал, че това са все оправени и подредени (някои като картинка) държави, в които условията и стандарта на живот са несравнимо по-добри от тези в Русия. Има ли тъпанар, който да не знае това. Ако има, моля да си напише името и си каже мнението.

2. Русия е член на Евразийския съюз, в който влизат още 2 държави: Беларус и Казахстан. Русия очаква в този съюз да влязат още Армения, Киргизстан и Таджикистан. Но не са влезли. Според Владимир Путин Евразийският съюз ще се изгради върху "най-добрите ценности на Съветския съюз".

Въпросът е:

Има ли българин, който би се отказал от Европейския съюз и предпочел компанията на Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Киргизстан и Таджикистан? Подчертавам – българин, а не воленсидеровец. Човекът воленсидеровец е ясен – той с удоволствие би набутал България в Евразийския съюз. Въпросът е какво мислят българите. Така че, уважаеми българи, споделете вашето мнение. ЕС или Евразийски съюз?

*Коментарът е от фейсбук